Vilniaus kvadratas – įdomūs, o dažnai ir nemokami renginiai savaitgalį bei kitą savaitę

Nemokamas muziejų lankymas ir kiti verti dėmesio renginiai sostinėje.

Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

May 27, 2023, 10:24 AM

Gegužės 27 d. 20 val. Švč.Mergelės Marijos Ėmimo į dangų (Pranciškonų) bažnyčioje, kuri garsėja įspūdingo grožio ir skambesio baroko stiliaus vargonais, nuskambės baigiamasis ciklo „Muzika senajame vienuolyne 2023“ koncertas. Vargonų balkoną puoš šio instrumento virtuozas W.Krawiecas iš Zabžės (Lenkija). Renginys nemokamas, bet renkamos aukos muzikanto kelionės išlaidoms padengti ir bažnyčios freskoms restauruoti.

Gegužės 28 d. Kultūros ministerijai pavaldūs muziejai ir galerijos lankytojams duris atveria nemokamai. Nuolatines ekspozicijas nemokamai lankyti galima: Lietuvos teatro, muzikos ir kino muziejuje, Istorijų namuose, Gedimino pilies bokšte, Lietuvos Didžiosios Kunigaikštystės valdovų rūmuose, Vilniaus gynybinės sienos bastėjoje, Signatarų namuose, K.Varnelio namuose-muziejuje, Senajame ir Naujajame arsenaluose, Valstybiniame Vilniaus Gaono žydų muziejuje, Nacionalinėje dailės galerijoje, Radvilų rūmuose, Taikomosios dailės ir dizaino muziejuje, Vilniaus paveikslų galerijoje, Vytauto Kasiulio dailės muziejuje, Trakų pilyje, Kernavės archeologinės vietovės muziejuje, Vilniaus muziejuje, Energetikos ir technikos muziejuje.

Gegužės 28 d. 18 val. „Skalvijos“ kino centras kartu su Čekijos ambasada Kino klasikos vakaruose pristato čekų režisieriaus F.Vlačilio istorinę dramą „Marketa Lazarova“ (1967 m.). Tai poetiškas ir ambicingas A.Tarkovskio ar A.Kurosawos kiną primenantis epas apie žmoniją, gyvavusią viduramžiais, – istorija apie du besivaržančius klanus XIII a. Ši eksperimentinė juosta buvo išrinkta geriausiu kada nors sukurtu čekų filmu. Bilieto kaina – nuo 3,35 iki 6,35 Eur.

Gegužės 31 d. 18.30 val. Jaunimo teatre galima pamatyti O.Koršunovo spektaklį „Otelas“, rodytą prestižinio Avinjono festivalio pagrindinėje programoje. Pasak režisieriaus, jame kalbama apie tradicinio ir naujojo pasaulių sankirtą, vis besikartojančią Europoje nuo pat viduramžių. Ši dilema ir yra viena priežasčių, kodėl Otelą vaidina juodaodė moteris. Bilieto kaina – nuo 26,26 Eur.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.