Šokiai po Liubarto tiltu su jaunosios kartos menininkų duetu Liudmila susitikimų cikle „Doppelgänger“

Susitikimų ciklo „Doppelgänger“ pirmasis renginys: šokiai po Liubarto tiltu su jaunosios kartos menininkų duetu Liudmila.

Jaunosios kartos menininkai Milda Januševičiūtė ir Miša Skalskis, dar žinomi Liudmilos vardu.<br>Organizatorių nuotr.
Jaunosios kartos menininkai Milda Januševičiūtė ir Miša Skalskis, dar žinomi Liudmilos vardu.<br>Organizatorių nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Aug 4, 2023, 4:32 AM

Rugpjūčio 4 d., penktadienį, 21.30 val., po Liubarto tiltu Vilniuje vyks pirmasis susitikimų serijos „Doppelgänger“* penktojo sezono renginys. Jame pristatymą atliks jaunosios kartos menininkai Milda Januševičiūtė ir Miša Skalskis, dar žinomi Liudmilos vardu. Vietoj įprastų „Doppelgänger“ renginiuose vykstančių dialogų šį kartą programoje laukia šokiai su Liudmilos paruoštu DJ set grojaraščiu ir trumpi menininkų pasakojimai apie kūrybą, draugystę ir bendradarbiavimą.

Šokių aikštelės ritmus papildys ir Mavros Skylos didžėjus iš Kėdainių bei vienas iš Palangos gatvės radijo įkūrėjų. Renginys kuruojamas kultūros organizacijos „Artnews.lt“ drauge su Palanga Street Radio ir yra organizacijos „Meno avilys“ projekto „Gilios upės tyliai plaukia“ dalis.

Liudmilos duetas yra pristatęs kūrinius konkursinėje „JCDecaux premija: Ne dėl to, kad kas prašė“ parodoje Šiuolaikinio meno centre, pelnydami publikos simpatijų prizą. Menininkų kūriniai rodyti WET kolektyvo skaitmeninėje platformoje (Olandija), 68’ Oberhauseno filmų festivalyje (Vokietija). 2021 metais Liudmila išleido audio kūrinių kompiliaciją „Liudmila“.

Performatyvius pasirodymus menininkai pristatė Cell projektų erdvėje Londone (2023), Kiasma Šiuolaikinio meno muziejuje Helsinkyje (2022), 14-toje Baltijos trienalėje Vilniuje (2021), meno ir edukacijos centre Rupert Vilniuje (2020). 2021 metais Liudmila sukūrė skulptūrinę video instaliaciją „fountain“, pristatytą Adomo Narkevičiaus kuruotoje parodoje „Tirštikliai“, ir skulptūrą „untitled“, rodytą grupinėje parodoje „Gulbės, torsai, hologramos“ meno erdvėje „Editorial“.

2023 m. surengė pirmąją personalinę parodą „Karmagedon“ projektų erdvėje „Editorial“, taip pat dalyvavo grupinėje parodoje Riga Confidential Kim? galerijoje Rygoje.

* * *

2019 m. prasidėjęs „Doppelgänger“ yra vieno vakaro neformalių susitikimų su aktyviai kuriančiais Lietuvos šiuolaikiniais menininkais, kuratoriais, rašytojais, architektais projektas, kuruojamas kultūros organizacijos „Artnews.lt“.

Projektas skirtas užčiuopti ir viešame pokalbyje artikuliuoti „pilkąsias“ arba „paraštines“ aktyviai kuriančių Lietuvos šiuolaikinių menininkų, kuratorių, rašytojų, architektų veiklas, kurios pamažu (kartais nepastebimai, o kartais – gana ryškiai) užima vis platesnę kūrybinės veiklos dalį. Ilgainiui šios „šoninės“ veiklos arba visai pakeičia kai kurių kūrėjų pagrindinę kūrybos sritį, arba ją (in)formuoja, įgalindamos ypatingus hibridinius kūrybos modelius, savitai veikiančius ir bendrą šalies (regiono, miesto) šiuolaikinio meno lauką.

Kultūros organizacija „Artnews.lt“ rūpinasi šiuolaikinio meno procesų analize ir sklaida trijose platormose: šiuolaikinio meno žurnaluose „Artnews.lt“ ir „Echo Gone Wrong“ bei meno leidinių knygyne ir žurnale„Artbooks.lt“. Nuo 2023 m. „Artnews.lt“ organizuoja Meno ir kultūros žurnalų leidėjų Šiaurės ir Baltijos šalyse forumą, o su Šiuolaikinio meno centru ir LNDM Nacionaline dailės galerija – Meno kritikos apdovanojimus.

Ciklą „Doppelgänger“ finansuoja Vilniaus miesto savivaldybė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.