Lietuviškų kino projektų sėkmė San Sebastiano kino festivalio forume

Pasibaigęs San Sebastiano kino festivalis buvo sėkmingas dviems lietuvių vystomiems kino projektams. Dokumentinio kino idėjų forume filmo projektas “La Pieta“, kurį kuria studija „Nominum“ su „SUICAfilms“ (Ispanija) ir „AXfilms“ (Islandija) pelnė „Fipadox“ prizą, o filmo projektas „Gruodis“, kurį prodiusuoja kino kompanija „Just a moment“ su „Telemark“ (Lenkija), apdovanotas „Dogwoof“ prizu.  

R.Moles, A.Matelis ir P.Andreau.<br>Rengėjų nuotr.
R.Moles, A.Matelis ir P.Andreau.<br>Rengėjų nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 4, 2023, 9:50 AM

Kaip sakė „La Pieta“ koprodiuseris ir scenarijaus bendraautorius Arūnas Matelis, dalyvavęs renginyje, – „būti atrinktiems ir pristatyti filmo idėją San Sebastiano forume - jau buvo dovana, o prizas – daugiau nei galima buvo tikėtis. Nes filmo idėja, scenarijus dar vystomas, dar tik įsibėgėja. Iš kitų projektų mūsų „La Pieta“ išsiskyrė sukauptumu, tylumu ir ypatingu vizualumu, nors čia glūdi fundamentali aktualija ir nerimas. Kaip sako ir pavadinimas „La Pieta“. Dėmesys ir prizas tokio lygio festivalyje suteikia daug privalumų toliau ieškant finansavimo filmo kūrimui“. 

„La Pieta“ – tai kelionė laiku ir per ledą. Ledą, kuriame glūdi šimtmečių istorija ir kuris tirpsta prieš mūsų akis.  1910 metais 7 broliai atsiskyrė nuo pasaulio savo ūkyje didžiausio Europos ledyno papėdėje. Jie visą savo gyvenimą paskyrė supančio ledyno tyrinėjimui dar tada, kai apie atšilimą niekas nekalbėjo. Po šimto metų jų balsas skamba kaip įspėjimas.    

„La Pieta“ jau ketvirtas filmas, kurį studija „Nominum“ ir Arūnas Matelis kuria su ispanų kompanija „SUICAfilms“ ir jos režisieriais bei prodiuseriais Rafa Moles ir Pepe Andreu. Prieš tai buvo „Nuostabieji lūzeriai. Kita planeta“, „Omarų sriuba“ ir šiuo metu po pasaulio festivalius keliaujantis ir spalio mėnesį Lietuvoje pasirodysiantis filmas „Domingo Domingo“.

San Sebastiano kino festivalis su Kanais, Venecija ir Berlynu sudaro svarbiausių kino festivalių ketvertuką. 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.