Lietuvos kultūros taryba rengia forumą „Kūrėjo/s galia“

Lietuvos kultūros taryba kviečia į kasmetinį forumą, kurio tema „Kūrėjo/s galia“. Jame siūlysime pažvelgti į kūrėjus/as iš skirtingų perspektyvų – nuo jų patirčių ir kasdienio darbo iššūkių iki bendradarbiavimo su organizacijomis, valstybės investicijų svarbos ir požiūrio į kūrėją. Ko reikėtų, kad kūrėja/s būtų įgalintas, o meninė veikla taptų pagrindiniu darbu?

V.Budrio nuotr.
V.Budrio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lietuvos kultūros taryba

May 24, 2024, 10:27 AM

Kaip ir ankstesniais metais forumo metu kviesime ne tik klausyti pranešimų, bet ir dalyvauti apskritųjų stalų diskusijose. Jis vyks 2024 m. gegužės 30 d. 13.00–17.00, Tech Park konferencijų erdvėje, korpuse Nr. 3, Antakalnio g. 17, Vilnius.

Lietuvos kultūros tarybos forumą „Kūrėjo/s galia“ sudarys dvi dalys. Pirmoje dalyje Norvegijos menų ir kultūros institucijos Meno ekonomikos ir inovacijų skyriaus vadovas Sverre Fossen kalbės apie kūrėjų įgalinimą ir jų finansavimą Norvegijoje, o Lietuvos kultūros tarybos Stebėsenos ir analizės skyriaus patarėja Marija Pečiulytė aptars, kam projektų vykdytojai naudojo Lietuvos kultūros tarybos finansavimą, analizuos, ar iš tiesų didesnė jo dalis nukeliauja medžiagoms, produktams, organizacijos veiklai, o ne pačių kūrėjų atlygiams, svarstys, ar tikrai toks skirstymas efektyvus.  

Antroje dalyje kviesime dalyvauti apskritųjų stalų diskusijose. Penkiose skirtingose grupėse kultūros bendruomenės nariai galės išsakyti savo lūkesčius, aptarti vietos menininkų reikšmę ir saviraiškos laisvę, diskutuoti apie tarybos stipendijų perspektyvas, paraiškų vertinimo principus bei kaip užtikrinti sąžiningą atlygį už kūrybą.  

PROGRAMA 

13.00–13.05 Sveikinimo žodis (Lietuvos kultūros tarybos pirmininkė Asta Pakarklytė) 

13.05–13.50 Kūrėjo įgalinimas – Norvegijos menininkų finansavimas (Norvegijos menų ir kultūros institucijos Meno ekonomikos ir inovacijų skyriaus vadovas Sverre Fossen) 

13.50–14.35 Kam projektų vykdytojai naudojo Lietuvos kultūros tarybos finansavimą? (Lietuvos kultūros tarybos Stebėsenos ir analizės skyriaus patarėja Marija Pečiulytė) 

14.35–15.00 Kavos pertrauka 

15.00–16.00 Apskritųjų stalų diskusijos (Užsiregistravusius kviesime dalyvauti 5 darbo grupėse)

16.00–17.00 Diskusijų pristatymas 

Renginio moderatorė žurnalistė Indrė Kaminckaitė. 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: pabėgėlių integracija – nauda ar žala darbo rinkai?