Lietuvos rusų dramos teatras nedalyvaus festivalyje Rusijoje

Lietuvos rusų dramos teatras, vadovaujamas režisieriaus Jono Vaitkaus, atsisakė vykti gastrolių į Sankt Peterburge šį pavasarį vyksiantį teatrų festivalį ir organizatoriams išsiuntė atvirą laišką.

Pasak režisieriaus J.Vaitkaus, teatro kolektyvas nepateisina mėginimų politiškai manipuliuoti kultūros ir meno žmonėmis.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Pasak režisieriaus J.Vaitkaus, teatro kolektyvas nepateisina mėginimų politiškai manipuliuoti kultūros ir meno žmonėmis.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Mar 17, 2014, 7:32 PM, atnaujinta Feb 15, 2018, 8:33 AM

Taip pasielgti teatro kolektyvas nusprendė išvydęs festivalio, kuriame ketino dalyvauti, organizatoriaus Sergejaus Šubo pavardę Rusijos kultūros ministerijos išplatintame kultūros veikėjų sąraše. Jame Rusijos kultūros veikėjai palaiko valdžios sprendimus dėl Rusijos veiksmų Ukrainoje.

Pasak režisieriaus J.Vaitkaus, teatro kolektyvas nepateisina mėginimų politiškai manipuliuoti kultūros ir meno žmonėmis.

„Didžioji rusų kultūra, kuriai atstovauja rusų dramos teatrai užsienyje, taip pat ir Lietuvos rusų dramos teatras, dėl dabartinių politinių įvykių nebus mažiau gerbiama ar mažiau vertinama mūsų šalyse nei iki šiol. Tačiau tegul ši situacija Rusijoje tampa pamoka, kad mėginimas politiškai manipuliuoti kultūros ir meno žmonėmis yra nepriimtinas ir nesuderinamas nei su kultūros politika, nei su politikos kultūra“, - atvirame laiške teigia režisierius J.Vaitkus.

Lietuvos rusų dramos teatras balandžio mėnesį kviečiamas dalyvauti tarptautiniame teatrų festivalyje „Susitikimai Rusijoje“, kurį organizuoja teatras-festivalis „Baltijskij dom“, vadovaujamas S.Šubo. Lietuvos rusų dramos teatras festivalyje turėjo vaidinti spektaklį „Eugenijus Oneginas“, kuriame pagrindinį vaidmenį sukūrė ukrainietis Grigorijus Gladijus, šiuo metu gyvenantis Kanadoje.

Apie tai, kad nevyksta į tarptautinį lėlių teatrų festivalį Rusijoje „Maskvietiškos atostogos“,  oficialiai pranešė  ir Stalo teatras, kuris turėjo vaidinti „Auksiniu scenos kryžiumi“ įvertintą spektaklį „Gandro dovana“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.