„Kaunas Jazz“ publiką pakerėjo jauni talentai

Ketvirtadienį prasidėjęs XXIV—asis tarptautinis džiazo festivalis „Kaunas Jazz 2014“ pakvietė į pirmuosius koncertus pagrindinėje festivalio koncertų salėje Vytauto Didžiojo universitete (VDU). Jauni, bet išskirtiniais talentais apdovanoti atlikėjai iš Norvegijos ir Latvijos pavergė publiką.

Ketvirtadienį Kaune, VDU Didžiojoje salėje įvyko pirmieji tarptautinio džiazo festivalio „Kaunas Jazz 2014“ koncertai.<br>M.Patašiaus nuotr.
Ketvirtadienį Kaune, VDU Didžiojoje salėje įvyko pirmieji tarptautinio džiazo festivalio „Kaunas Jazz 2014“ koncertai.<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Vėjūnė Inytė

Apr 24, 2014, 11:19 PM, atnaujinta Feb 14, 2018, 12:07 PM

Į pirmuosius koncertus besirinkusius festivalio „Kaunas Jazz“ gerbėjus pasitiko Kauno pučiamųjų orkestras „Ąžuolynas“. Šimtai kauniečių ir miesto svečių skubėjo vėl pasinerti į pavasariškas džiazo nuotaikas ir noriai rinkosi į VDU salę, dalindamiesi lūkesčiais, ką šiemet pamatys ir išgirs festivalio metu.

Prieš pirmąjį koncertą jo vedėjai „Kaunas Jazz“ meno vadovė Indrė Jučaitė ir Alfredas Kukaitis taip pat klausė vienas kito, ko labiausiai tikisi iš šių metų festivalio.

A.Kukaitis prisipažino, kad pagaliau išsipildys ilgametė jo svajonė Kaune išvysti sekmadienį „Žalgirio“ arenoje pasirodysiančią amerikietę dainininkę Cassandrą Wilson.

Tačiau ir iki sekmadienio džiazo publika galės mėgautis garsių bei jaunų, tačiau talentingų atlikėjų pasirodymais. Tai įrodė jau šis vakaras.

Šiandien vakare pirmieji į VDU Didžiosios salės sceną užkopė Kauno bigbendo muzikantai ir viešnia iš Latvijos vokalistė Rūta Dūduma.

Nuolatiniai festivalio dalyviai Kauno bigbendo muzikantai yra dalyvavę 23—uoje „Kaunas Jazz“ festivaliuose. Šį kartą muzikantai, vadovaujami meno vadovo Liutauto Janušaičio pristatė specialiai festivaliui parengtą programą.

Dalyje jos dalyvavo ir R.Dūduma. Jauna atlikėja publiką pakerėjo savo charizma ir stipriu įspūdingu balsu.

Po koncerto klausytojai kalbėjo, kad daugeliui norėjosi pakilti iš sėdimų vietų ir drauge su vokaliste bei muzikantais šokant pasinerti į svaiginančius džiazo ritmus.

Po pasirodymo R.Dūduma lrytas.lt sakė, kad koncertuoti „Kaunas Jazz“ festivalyje jai buvo didelė garbė, nes šioje scenoje yra pasirodžiusi ne viena pasaulinė džiazo žvaigždė.

„Tai buvo geriausia šių metų balandžio mėnesio diena. Pamilau Kauno bigbendą, Kauną, jo nuostabų sienamiestį, kuriame vaikščiojau vakar. Publika taip pat pasirodė neįtikėtinai šauni ir šilta. Gaila, kad Kaune praleidau tik dvi dienas. Vėl čia noriu sugrįžti“, — sakė R.Dūduma.

Antrojoje koncerto dalyje pristatytas projektas „Marius Neset Birds“ iš Norvegijos.

Džiazo gerbėjus iš anksto intrigavo tai, kad nė 30—ties neturintis grupės lyderis saksofonininkas Marius Nesetas lyginamas su legendiniu Janu Garbareku ir vadinamas jaunąja Europos džiazo sensacija.

M.Neseto kūryboje susipina šiuolaikinė ir klasikinė muzika, džiazas ir norvegų folkloras.

Pernai Marius subūrė muzikantų grupę ir įrašė albumą „Birds“. Kritikai įsitikinę, kad albumo muzika tinka skambėti ir džiazo klubuose, ir akademinės muzikos salėse.

Būtent šį albumą talentingas atlikėjas ir pristatė „Kaunas Jazz“ publikai.

M.Nesetas ir jo muzikantų trijulė taip pat pakerėjo „Kaunas Jazz“ publiką. Klausytojai negailėjo ovacijų ir svečiams iš Norvegijos.

„Kaunas Jazz 2014“ smagiai vakaroti pakvietė ir vilniečius.

Muzikos klube „Tamsta“ savo sugebėjimus pakviesti parodyti Vilniaus jaunimo bigbendas „The Magic Time Orchestra“ bei svečiai iš Ukrainos Kijevo džiazo mokyklos ansamblis „Va Project“.

Džiazo šventė Kaune ir Vilniuje tęsis iki sekmadienio vakaro.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.