Festivalio žiūrovai keliauja į Briuselį už 5 eurus

Gegužės 6-12 dienomis vykstančiame „Naujojo Baltijos šokio“ festivalyje vienas pasirodymas įvyks daugiau nei šimtą kartų. Kaip? „Flamandų gūsio“ programoje pristatomas „CREW_ericjoris“ (Belgija) darbas – interaktyvus ir individualus spektaklis – medijų tikrovės potyris.

Interaktyvaus belgų spektaklio žiūrovui tereikia apsišarvuoti elektronine kuprine, vaizdo akiniais, ausinėmis ir visiškai paklusti lydinčiam asistentui.
Interaktyvaus belgų spektaklio žiūrovui tereikia apsišarvuoti elektronine kuprine, vaizdo akiniais, ausinėmis ir visiškai paklusti lydinčiam asistentui.
Daugiau nuotraukų (1)

Sigita Ivaškaitė („Lietuvos rytas“)

May 9, 2015, 6:00 AM, atnaujinta Jan 4, 2018, 11:14 AM

Kiekvienas žiūrovas gali rinktis vieną iš trijų jo variantų. „C.a.p.e. Brussels“ jus nukels į kitokį pasivaikščiojimą po Briuselį; „C.a.p.e. Anima“ skirta norintiems pajusti muziką iš labai arti, net atsidurti pačioje orkestro duobėje; „C.a.p.e. Horror“ galima išbandyti ribas, skiriančias tikrovę nuo fikcijos ir tikrąjį pavojų nuo jūsų paties vaizduotės.

Žiūrovo – dalyvio vaidmuo paprastas – tereikia paklusniai apsišarvuoti elektronine kuprine, vaizdo akiniais ir ausinėmis. Galite laisvai pasiduoti jus lydėsiančiam asistentui, jums to net nejaučiant, audiovizualinio potyrio metu jis jus „apšoks“ taip, jog nebūsite praleidę nė vieno fizinio susidūrimo su jūsų akiniuose pasirodysiančiais žmonėmis ir objektais. Visa kita – priklauso nuo kiekvieno individualių potyrių ir laisvės, leidžiant sau patikėti alternatyvia tikrove.

Projekto autoriai atsargiai žaidžia pagrindiniais žmogaus jutimais: rega, klausa ir lytėjimu.Mėgstantys 3D filmus ir kompiuterinius žaidimus gali kiek nusivilti, tikėdamiesi aukščiausios raiškos vaizdo, tačiau verta prisiminit, jog vis dėlto tai vienu ar kitu atveju – teatras ir už dalį potyrio esate atsakingas ir jūs pats.

Vienintelis tikras šio potyrio trūkumas – jo trukmė. Atrodytų, jog po 30 minučių tik pradedi susivokti naujoje realybėje ir pagaliau gali ją iš tiesų patirti, bet „Stop“, – jūsų laikas baigėsi. Žinoma, visada galima apsilankyti dar kartą ir patirti kitas dvi siūlomas keliones. Galbūt tai ir yra kūrėjų tikslas.

Pirmą kartą besilankantiems tokiame renginyje patartina nesikuklinti ir jaustis laisvai. Juk kūrėjų tikslas yra sukurti kiekvieno iš besilankančių asmeninę erdvę ir potyrį, lesti atsidurti veiksmo sūkuryje.

Audiovizualinio potyrio meno vadovas Ericas Jorisas jau penkiolika matų dirba su naujosiomis medijomis teatre ir kine. Jo nuolatinis tikslas – analizuoti ir praplėsti mūsų patirtį ieškant „tobulo mediumo“. Tokio tipo spektakliai – patirtys sujungia skirtingas vizualiųjų menų šakas: video-, audiomenus, kompiuterinį programavimą, dizainą, maketavimą, teatro režisūrą. 

„CREW_ericjoris“ interaktyvus spektaklis:

Gegužės 9 d. 17 val. 30 min.- 20 val. 30 min. „Menų spaustuvės“ II studija, Vilnius. 

 Gegužės 10, 11, 12 d. 13-20 val. „Menų spaustuvės“ II studija, Vilnius. 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.