D. Chvorostovskis pasitraukė iš scenos dėl sunkios ligos

D.Chvorostovskis dažnai lankėsi Lietuvoje.<br>P.Mantauto nuotr.
D.Chvorostovskis dažnai lankėsi Lietuvoje.<br>P.Mantauto nuotr.
D.Chvorostovskis ne kartą koncertavo Lietuvoje.<br>M.Patašiaus nuotr.
D.Chvorostovskis ne kartą koncertavo Lietuvoje.<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Asta Andrikonytė

Jun 25, 2015, 1:32 PM, atnaujinta Oct 29, 2017, 11:28 AM

Vienas gražiausių pasaulio operos balsų 52 metų Dmitrijus Chvorostovskis birželio 27 dieną turėjo koncertuoti viename svarbiausių metų operos renginių – vadinamajame „operos viršūnių susitikime“ Miuncheno Königsplatz aikštėje kartu operos megažvaigždėmis Ana Netrebko ir Jonu Kaufmannu.

Tačiau D.Chvorostovskiui tuo metu Londone bus atliekamos chemoterapijos procedūros. Artistui diagnozuotas smegenų auglys.

Pasak D.Chvorostovskio kūrybos partnerio Kauno miesto simfoninio orkestro vadovo Algimanto Treikausko, dainininką jau pora mėnesių kamavo galvos svaigimas. Jis konsultavosi su medikais Maskvoje ir Londone, o Floridoje (JAV) išgirdo galutinę diagnozę. 

Koncertų agentūra „Askonas Holt“ išplatino pranešimą apie solisto veiklos sustabdymą dviem mėnesiams – iki rugpjūčio pabaigos. „Esame be galo nusiminę ir išmušti iš vėžių“, – neslėpė „Askonas Holt“ vykdantysis direktorius Markas Hildrew.

Gedulingos nuotaikos tvyro ir Kauno miesto simfoniniame orkestre. Liepos 9-ąją kolektyvas turėjo pradėti D.Chvorostovskio solinio albumo įrašus. Į plokštelę būtų patekę ir du kūriniai, atliekami garsiojo baritono su lietuvių soliste Asmik Grigorian, įrašuose būtų dalyvavęs ir lietuvių mecosopranas Eglė Šidlauskaitė.

„D.Chvorostovskio liga mums visiems – didžiulis sukrėtimas. Tačiau turime būti optimistai, kiek galėdami palaikyti Dmitrijų“, – kalbėjo A.Treikauskas.

Kauno orkestro ir D.Chvorostovskio keliai susikirto prieš daugiau kaip pora metų. Jie surengė ne vieną bendrą koncertą Kaune ir Helsinkyje, pasirodė Vilniuje, Rygoje ir Taline, įrašė į kompaktinę plokštelę Giuseppe Verdi operą „Simonas Bokanegra“.

Šį albumą D.Chvorostovskis vadina svarbiausiu savo gausioje diskografijoje, nes studijiniai operų įrašai šiandien – retenybė, o Bokanegra – vienas geriausių jo vaidmenų. Plokštelė jau sulaukė palankių recenzijų įtakinguose operos leidiniuose.

„Man labai svarbus mūsų buvimas kartu“, – kalbėjo solistas apie partnerystę su Kauno kolektyvu bei jo vyriausiuoju dirigentu Konstantinu Orbelianu šiemet gastroliuodamas Helsinkyje.

Pasaulio pripažinimą pelnęs baritonas D.Chorostovskis gimė ir mokėsi Krasnojarske. 1985 m. jis laimėjo Didįjį prizą M.Glinkos konkurse, 1989 m. tapo prestižinio konkurso „Cardiff Singer of the Word“ nugalėtoju.

Po pergalės Kardife pabudau garsus. Jau po kelių dienų M.Hildrew – mes bendraujame jau ketvirtį amžiaus – pažėrė man pasiūlymų penkeriems metams į priekį. Pastaruosius 25-erius metus aš pats renkuosi, ką ir su kuo dainuoti, esu tarp geriausiai apmokamų pasaulio artistų“, – yra pasakojęs apie save lrytui.lt  D.Chvorostovskis.

Solistas nuolat koncertuoja  Niujorko „Metropoliten Opera“, Londono karališkajame operos teatre „Covent Garden“,  Milano „La Scala“, Vienos ir Bavarijos valstybinėse operose, Paryžiaus, Sankt Peterburgo ir kituose elitiniuose pasaulio teatruose bei operos festivaliuose. Jis rengia koncertus su aukščiausio lygio orkestrais.

„Nedidelis žingsnelis atgal man reiškia kritimą ir tik ėjimas pirmyn – sėkmę“, – sakė D.Chvorostovskis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.