Vokalo didmeistriai „TAKE 6“ dainuos festivalyje „Kaunas Jazz“

Dešimčia „Grammy“ statulėlių apdovanoti JAV vokalo virtuozai į Lietuvą sugrįš po 14 metų pertraukos.<br>Organizatorių nuotr.
Dešimčia „Grammy“ statulėlių apdovanoti JAV vokalo virtuozai į Lietuvą sugrįš po 14 metų pertraukos.<br>Organizatorių nuotr.
Dešimčia „Grammy“ statulėlių apdovanoti JAV vokalo virtuozai į Lietuvą sugrįš po 14 metų pertraukos.<br>Organizatorių nuotr.
Dešimčia „Grammy“ statulėlių apdovanoti JAV vokalo virtuozai į Lietuvą sugrįš po 14 metų pertraukos.<br>Organizatorių nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

lrytas.lt

Nov 5, 2015, 1:20 PM, atnaujinta Oct 5, 2017, 4:11 PM

Festivalis „Kaunas Jazz“ didžiuodamasis atskleidžia pirmąją savo 2016-ųjų sezono žvaigždę. Puiki žinia vokalinės muzikos gerbėjams – 2016-ųjų gegužės 1-ąją Kauno „Žalgirio“ arenoje pasirodymą surengs vienas žymiausių pasaulyje dainininkų kolektyvų – „TAKE 6“.

Dešimčia „Grammy“ statulėlių apdovanoti JAV vokalo virtuozai į Lietuvą sugrįš po 14 metų pertraukos. Iki šiol vienintelį sykį mūsų šalyje jie lankėsi 2002-aisiais – festivalio „Kaunas Jazz“ kvietimu koncertavo Vilniuje. Šįkart savo išskirtinį talentą jie demonstruos Kaune. Bilietus jau galima įsigyti.

Kas vienija Ellą Fitzgerald, Alą Jarreau, Whitney Houston, Quincy Jonesą, Stevie Wonderį, Branfordą Marsalį, Sheryl Crow, Erosą Ramazzotti ir kitas įvairių žanrų muzikos žvaigždes? Visi jie yra koncertuose arba įrašų studijoje dainavę kartu su „TAKE 6“ nariais.

Stevie Wonderio ir TAKE 6 pasirodymas JAV TV eteryje:

Džiazo, ritmenbliuzo, gospelų žanrus sujungę „TAKE 6“ oficialiai yra labiausiai tituluota a capella grupė pasaulyje. Nors jos albumuose vėliau atsirado ir kitų muzikos instrumentų, vizitinė „TAKE 6“ kortelė tris dešimtmečius yra tik šešių vokalistų balsais sukuriama muzikinė magija.

Greta dešimties laimėtų „Grammy“ statulėlių „TAKE 6“ yra daugiausiai kartų šiam apdovanojimui nominuota vokalo grupė) dainininkų kolekcijoje yra dešimt pelnytų Gospelų muzikos apdovanojimų, vieta simboliniame Gospelų šlovės muziejuje, šešiolika įrašytų albumų ir trys Auksinio disko apdovanojimai.

Prestižinėje žurnalo „Downbeat“ skaitytojų ir kritikų apklausoje „TAKE 6“ net septynerius metus iš eilės buvo išrinkta geriausia džiazo vokalo grupe. Stebuklingasis vokalistų šešetukas dainavo keturiems JAV prezidentams, koncertavo „Grammy“ ir „Oskaro“ apdovanojimų įteikimo ceremonijose. Beje, 2015-aisiais „TAKE 6“ tapo pirmąja amerikiečių grupe, surengusia pasirodymą Kuboje – po to, kai JAV ir Kuba atkūrė diplomatinius santykius.

TAKE 6 užuomazgos siekia 1980-uosius, kai dainininkas Claude'as McKnightas Alabamos valstijoje subūrė dainininkų grupę „The Gentlemen's Estate Quartet“. Pirmuosius keletą karjeros metų grupė koncertavo studentams, vėliau, prisijungus daugiau dainininkų ir pakeitus pavadinimą į „Alliance“, kolektyvo populiarumas smarkiai išaugo. 1987-aisiais pasirašę sutartį su įrašų leidybos gigantu „Warner Bros.“, dainininkai pasivadino TAKE 6 ir pelnė pasaulinę šlovę. Jau pirmasis grupės a capella stiliumi įrašytas albumas, išleistas 1988 metais, atnešė dainininkams du „Grammy“ apdovanojimus.

Šiandien „TAKE 6“ įtaką pripažįsta daugelis populiariausių vokalo grupių – nuo „Boyz II Men“ iki du sykius „Kaunas Jazz“ viešėjusių „Naturally 7“. Grupės koncertinės kelionės driekiasi per visą pasaulį – nuo legendinio Niujorko klubo „Blue Note“ iki „Montreux“ džiazo festivalio Šveicarijoje. „TAKE 6“ balsai skamba keliuose populiariuose kino filmuose, tarp jų – „Dikas Treisis“ ir „Pietinio kvartalo vyrukai“.

Kaip įsitikino 2002-aisiais Vilniuje juos matę melomanai, nuoširdumu ir vokalo meistryste stebinantys dainininkai scenoje sukuria tikrą šventę. Tikėjimas, draugystė, pagarba ir meilė muzikai – tai keturi kertiniai akmenys, kuriais savo kelią grindžia šie atlikėjai.

Į Lietuvą „TAKE 6“ atvyks su naujutėle programa – pristatydami 2016-ųjų kovą išleidžiamą naują albumą „Believe“, kuriame, žadama, su grupe dainuos ne viena kviestinė žvaigždė.

„Norime, kad žiūrovai taip pasinertų į koncerto patirtį, jog kitiems sakytų – tai buvo muzikos vakaras, kurio neįmanoma gauti iš įrašo ar jokios kitos grupės“, – „TAKE 6“ koncertų filosofiją nusako grupės lyderis Claude'as McKnightas.

Jau mačiusieji šios grupės pasirodymus tikrai nepraleis progos tai padaryti 2016-ųjų gegužės 1-ąją – o nemačiusiems tai nuostabi proga susipažinti su pasauliniu vokalo fenomenu.

Naujausią TAKE 6 albumą anonsuojanti daina „When Angels Cry“:

Daugiau „Kaunas Jazz 2016“ žvaigždžių bus atskleista artimiausiu metu.

Bilietai į a capella žanro superžvaigždžių koncertą nuo lapkričio 5 dienos platinami visose „Bilietų pasaulio“ kasose ir internetu – www.bilietupasaulis.lt

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.