Solistė Justina Gringytė po vestuvių į sceną kils su savo vyru

Operos solistė Justina Gringytė, vasario 12-ąją sužibėjusi Karmen vaidmeniu Lietuvos nacionalinio operos ir baleto teatro scenoje, šią partiją kovo pradžioje atliks Maskvoje ir Sankt Peterburge. Prie dirigento pulto stovės smuikininkas ir dirigentas Michailas Simonianas, jos vyras, – 29 m. Justina ir 30 m. Michailas susituoks Maskvoje paskutinį vasario savaitgalį.

Afišas puošia J.Gringytės – šviesiaplaukės Karmen – portretas.<br>Rengėjų nuotr.
Afišas puošia J.Gringytės – šviesiaplaukės Karmen – portretas.<br>Rengėjų nuotr.
J.Gringytė ir M.Simonianas tuoksis vasario 26-ąją Maskvoje.<br>Nuotr. iš asmeninio albumo
J.Gringytė ir M.Simonianas tuoksis vasario 26-ąją Maskvoje.<br>Nuotr. iš asmeninio albumo
J.Gringytė ir M.Simonianas tuoksis vasario 26-ąją Maskvoje.
J.Gringytė ir M.Simonianas tuoksis vasario 26-ąją Maskvoje.
J.Gringytė – Karmen LNOBT spektaklyje.<br>M.Aleksos nuotr.
J.Gringytė – Karmen LNOBT spektaklyje.<br>M.Aleksos nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Milda Augulytė

Feb 22, 2016, 10:40 PM, atnaujinta Jun 6, 2017, 11:56 PM

„Tai geriausias vyras pasaulyje. Dar galiu pridurti, kad jis – muzikantas. Mes abu stengiamės derinti savo karjerą su asmeniniu gyvenimu, iš anksto planuojame susitikimus. Visiems sunku nematyti mylimo žmogaus. Bet daug žmonių taip gyvena – ir bankininkai, ir sportininkai. Kelionės – ne kliūtis palaikyti artimus santykius. Žinoma, noriu kada nors turėti gražius namus, pilnus džiaugsmo ir vaikų klegesio. Manau, kad taip ir bus, bet dabar mano gyvenimas ant lagaminų“, – dar pernai sakė J.Gringytė apie savo draugą, su kuriuo žiedus sumainys vasario 26-ąją.

O nepraėjus nė savaitei po vestuvių, jie abu kils į sceną – „Karmen“ bus tarsi poros vestuvinė dovana vienas kitam.

„Pasaulinio lygio žvaigždės dainuos operoje „Karmen“ – skelbia rusų žiniasklaida. Maskvoje, Tarptautinių muzikos namų Svetlanovo salėje, opera skambės kovo 1-ąją, Sankt Peterburge, Aleksandros teatre, – kovo 3, 4 d. Afišas puošia J.Gringytės – šviesiaplaukės Karmen – portretas.

„Karmen dainuos J.Gringytė, nokautuojančios vokalo technikos lietuvių mecosopranas, šiuo vaidmeniu jau užkariavusi Europos scenas. Rusų žiūrovai prisimena J.Gringytę iš debiuto Maskvos Didžiajame teatre Giuseppe Verdi „Rigolete“: jos Madalena sulaukė susižavėjimo kupinų atgarsių“, – rašo Rusijos laikraštis „Argumenty i fakty“.

Tiesa, pačiai solistei šis „Rigoletas“ nepatiko. Duodama interviu dienraščiui „Lietuvos rytas“ ji sakė: „Aš labai nemėgstu operoje vulgarumo. Ir kai iš „Rigoleto“ padaromas raudonųjų žibintų kvartalas su balerinomis, nusirengiančiomis nuogai, kai ant bilieto būna pažymėta 16+, nemanau, kad tada kalbame apie aukštąjį meną. Štai Roberto Carseno režisuotame „Rigolete“ mano Madalena avėjo 20 centimetrų aukštakulnius ant platformos, segėjo trumpą sijoną ir dėvėjo korsetą. Mano nuomone, viskas labai neskoninga, vulgaru ir visiškai nereikalinga. Šis R.Carseno spektaklis statomas įvairiuose pasaulio teatruose, aš dainavau Maskvoje, bet jis ten neberodomas, nes Maskvos inteligentiškai publikai jis taip pat nepatiko. Mane kvietė į tą patį spektaklį dar tris kartus, bet atsisakiau.“

Operoje „Karmen“ Maskvoje ir Sankt Peterburge režisūrinės staigmenos neužklups, nes tai bus koncertinis atlikimas.

„Labai laukiu pasirodymo Rusijos scenoje ir džiaugiuosi, kad tai bus koncertinis atlikimas, leidžiantis maksimaliai susitelkti į muziką ir tekstą“, – sakė J.Gringytė laikraščiui „Argumenty i fakty“.

Mikaelos partiją atliks sopranas Veronika Džojeva, Sankt Peterburgo Marijos, Maskvos Didžiojo ir Novosibirsko operos teatrų solistė, Chozė – Marijos teatro tenoras Dmitro Popovas (Maskvoje) ir paskutinis Luciano Pavarotti mokinys italas Andrea Care (Sankt Peterburge), Eskamiljo vaidmeniu debiutuos Marijos teatro solistas ir režisierius Jurijus Laptevas. Diriguos M.Simonianas.

„Seniai norėjau padiriguoti šią nuostabią operą, o kai Londone išgirdau, kaip prabangiai Karmen partiją atlieka J.Gringytė, supratau, kad ilgiau laukti negalima: reikia atskleisti Justinos meistriškumą Rusijos scenoje, surinkti geriausius atlikėjus iš pagrindinių teatrų ir parodyti savo „Karmen“ Maskvoje ir Sankt Peterburge“, – pasakojo M.Simonianas.

Gros Sankt Peterburgo N.Rimskio-Korsakovo konservatorijos Didysis simfoninis ir Maskvos K.Stanislavskio ir V.Nemirovičiaus-Dančenkos teatro orkestrai, dainuos Marijos teatro ir Valstybinis akademinis A.Svešnikovo rusų chorai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.