Vienas geriausių pasaulio tenorų beveik veltui koncertuos Kaune

Užsienyje už jo koncertą mokėtume šimtus eurų, o Kauno filharmonijoje balandžio 22-ąją jis koncertuos beveik veltui. Taip vienas žymiausių „bel canto“ tenorų Lawrence‘as Brownlee atsidėkos kauniečiams už naujos plokštelės įrašų sesiją Kauno filharmonijoje. Solistas dainuos su Kauno miesto simfoniniu orkestru (vadovas Algimantas Treikauskas), diriguojamu Konstantino Orbeliano, į plokštelę įrašytas D.Donizetti ir V.Bellini operų arijas.

JAV tenoras L.Brownlee antrą kartą atvyko į Lietuvą.<br>Vida Press nuotr.
JAV tenoras L.Brownlee antrą kartą atvyko į Lietuvą.<br>Vida Press nuotr.
JAV tenoras L.Brownlee koncerte Kaune 2013 metais.<br>M.Patašiaus nuotr.
JAV tenoras L.Brownlee koncerte Kaune 2013 metais.<br>M.Patašiaus nuotr.
L.Brownlee ir K.Orbelianas Kaune 2013 metais.<br>M.Patašiaus nuotr.
L.Brownlee ir K.Orbelianas Kaune 2013 metais.<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Asta Andrikonytė

Apr 19, 2016, 11:00 PM, atnaujinta May 28, 2017, 8:36 AM

2013-aisiais L.Brownlee jau įrašė su kauniečiais Kauno filharmonijoje tai pačiai JAV kompanijai „Delos Music“ virtuozinių G.Rossini arijų albumą. Jis buvo nominuotas „Grammy“ apdovanojimui. Ir tada, baigęs įrašų sesiją, tenoras pasirodė koncerte, leisdamas publikai išgirsti tai, ko Lietuvos scenose nesame girdėję. Ir vargu ar, be L.Brownlee, kas nors tai pakartos, nes jo balso lankstumas ir muzikalumas – natūralūs kaip lakštingalos: įmantriausios arijų puošmenos iš jo lūpų liejasi tarsi savaime.

Įdomu, kad šįkart į Lietuvą artistas atvyko, tik ką atidavęs duoklę džiazo paukšteliui – Charlie Parkeriui. Filadelfijos operos kompanijos užsakymu šveicarų kompozitorius Danielis Schnyderis sukūrė juodaodžiui tenorui operą „Charlie Parker‘s Yardbird“, kurioje L.Brownlee įkūnijo genialųjį bibopo pradinininką.

Prieš porą savaičių šios operos premjera įvyko Harlemo „Apollo“ teatre, kuriame savo laiku grojo ir pats „Paukštelis“ (Ch.Parkerio pravardė). Operos lakštingala L.Brownlee taip pat pirmą kartą pabandė pamuzikuoti balsu kaip džiazo instrumentu, išgauti visas įmanomas jo spalvas.

Premjeros autoriaus D.Schnyderio įsitikinimu, džiazas ir opera nėra tokie jau tolimi, kaip dažnai manoma. Šis kompozitorius turi teisę taip manyti, nes pats yra džiazo saksofonininkas. Jis netgi įtraukė į operą Ch.Parkerio muzikos citatų.

Beje, D.Schnyderis lankėsi Kaune su Baltijos jaunimo filharmonijos orkestru 2011 metais. Jis buvo reziduojantis Kristjano Järvi vadovaujamo orkestro kompozitorius – kolektyvas tąkart Kauno filharmonijoje atliko ir jo kūrinį.

Ch.Parkeris mirė 34-erių, pralaimėjęs kovą su priklausomybe nuo kvaišalų. O operos paukščio L.Brownlee didžiausia priklausomybė – dainavimas.

Solistas kuria vaidmenis, rengia rečitalius garsiausiose pasaulio scenose. Kartais viename koncerte jis dainuoja net penkiomis kalbomis! L.Brownlee kūrybos partnerės – ryškiausios šių dienų primadonos: Ana Netrebko, Diana Damrau, Rene Fleming, Joyce DiDonato, Cecilia Bartoli, Elyna Garanča.

Po įrašų Kaune artisto laukia V.Bellini ankstyvosios operos projektas Londone su BBC simfoniniu orkestru.

JAV tenoro L.Brownlee koncertas su Kauno miesto simfoniniu orkestru, diriguojamu Konstantino Orbeliano, – balandžio 22 d. 18 val. Kauno filharmonijoje. Bilietų kaina – 10-15 Eur.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.