Būgnų dievas Jojo Mayeris vėl kels audras Klaipėdoje

Ekperimentų karalius, uraganinis būgnininkas ar būgnų dievas – tai tik keli iš daugelio pasaulinio pripažinimo susilaukusiam būgnininkui Jojo Mayeriui žiūrovų ir kritikų žeriamų epitetų. Taip, jis darsyk grįžta į uostamiestį, kad kartu su geriausius Vakarų Lietuvos muzikantus suvienijusiu Klaipėdos džiazo orkestru vėl sudrebintų Klaipėdos pilies džiazo festivalio sceną.

Būgnininkas J.Mayeris Klaipėdos pilies džiazo festivalyje dalyvaus antrą kartą.
Būgnininkas J.Mayeris Klaipėdos pilies džiazo festivalyje dalyvaus antrą kartą.
Į Klaipėdos džiazo orkestrą susibūrę geriausi Vakarų Lietuvos muzikantai.
Į Klaipėdos džiazo orkestrą susibūrę geriausi Vakarų Lietuvos muzikantai.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Apr 22, 2016, 3:45 PM, atnaujinta May 28, 2017, 12:37 AM

„Ištikimi festivalio gerbėjai tikriausiai gerai pamena išskirtinės charizmos ir profesionalumo J.Mayerio pasirodymus, tiksliau – jo tikras būgnų audras Klaipėdoje. Tad būgnų dievo sugrįžimas į Lietuvos uostamiestį – daugiau nei lauktas“, – sakė Klaipėdos pilies džiazo festivalio organizatorė Inga Grubliauskienė.

Apie J.Mayer daug ką pasako tai, kad šis Šveicarijoje gimęs muzikantas pirmuosius būgnus gavo būdamas vos dvejų metų, trejų jis jau koncertavo Honkonge, o būdamas 18-os pradėjo intensyvias gastroles po Europą. Iki šių dienų Jojo spėjo išleisti virtinę albumų, surengti koncertines turnė po JAV, Europą, Tolimuosius Rytus, Australiją ir Afriką, dalyvauti daugelyje prestižinių pasaulio džiazo festivalių. 2014-aisiais jis buvo paskelbtas vienu iš penkiasdešimties geriausių visų laikų pasaulio būgnininkų.

Tais pačias metais Jojo buvo įamžintas ir ant Klaipėdos Pilies g. 6-ojo namo sienos nutapytos įspūdingo dydžio Džiazo freskos greta kitų per du dešimtmečius Klaipėdos pilies džiazo scenoje koncertavusių džiazo pasaulio žvaigždžių.

Šiemet J.Mayeris festivalio scenoje pasirodys kartu su vienus geriausių, išraiškingiausių ir aktyviausių Vakarų Lietuvos džiazo muzikantų suvienijusiu Klaipėdos džiazo orkestru, gerai žinomu jau daugeliui uostamiesčio džiazo gerbėjų.

XXII Klaipėdos pilies džiazo festivalis  birželio 3-5 d. Kruizinių laivų terminale.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Lietuva tiesiogiai“: kodėl bankai ir toliau brangina paslaugas?