Šiurpus įvykis „La Scala“: dainininkė merdėjo žiūrovų akivaizdoje

Į garsųjį Milano operos teatrą „La Scala“ susirinkusi publika netikėtai pamatė nesuvaidintą, o tikrą dainininkės kovą su mirtimi. Niekas nenuleido uždangos ir žiūrovai beveik dešimtį minučių stebėjo kaip dvi greitosios pagalbos gydytojų brigados gelbėjo pagrindinio vaidmens atlikėjos gyvybę.

Dainininkė Kristin Lewis.<br>„La Scala“ reklaminės nuotr.
Dainininkė Kristin Lewis.<br>„La Scala“ reklaminės nuotr.
„Porgy ir Bess“ La Scalos teatre.<br>„La Scala“ reklaminės nuotr.
„Porgy ir Bess“ La Scalos teatre.<br>„La Scala“ reklaminės nuotr.
„Porgy ir Bess“ La Scalos teatre.
„Porgy ir Bess“ La Scalos teatre.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Nov 24, 2016, 12:41 PM, atnaujinta Apr 17, 2017, 5:54 AM

Iš pradžių niekas nė nesuprato, kas atsitiko. Tą antradienio vakarą teatre rodė George'o Gershwino operą „Porgy ir Bess“ ir Bess partiją dainavusi sopranas Kristin Lewis tiesiog susmuko ant senos, rašo „MilanoToday“.

Dainininkė – ne naujokė vieno svarbiausių Italijos teatrų senoje, pernai čia dainavo Giuseppe Verdi „Aidoje“. Tačiau tą vakarą antrojo veiksmo metu ji apalpo ir kuriam laikui prarado sąmonę.

Įdomu, kad būtent antrojo veiksmo metu operos artistai ypač glaudžiai bendrauja su publika. Ir tą vakarą jie ne tik atliko savo arijas, bet ir nusileisdavo į žiūrovų salę, vaišindami parteryje sėdinčią publiką braškėmis ir bandelėmis.

Todėl kai Porgy (dainininkas Morrisas Robinsonas) niekaip negalėjo prižadinti sielvartaujančios Bess, o paskui pakėlė ją ant rankų, žiūrovai pamanė, kad tai tik dar vienas režisūros triukas. Tačiau, kai į sceną išbėgo gydytojas su kraujospūdžio matuokliu, salėje nuvilnijo nerimo šurmulys.

Niekas nenuleido uždangos, nes artistai tuo metu buvo avanscenoje.

Kad situacija iš tiesų rimta liudijo ir tai, kad prie gulinčios dainininkės atskubėjo greitosios pagalbos medikų brigada, o po kiek laiko – ir dar viena. Jie nušiurpusių žiūrovų akivaizdoje stengėsi atgaivinti K.Lewis.

Staiga visiems pasidarė aišku, kad dainininkės būklė iš tiesų sunki, ji gali tiesiog numirti scenoje. Salėje uždegė šviesas. Kaip pasakojo liudininkai, staiga K.Lewis atsipeikėjo ir užsidengė ranka akis nuo šviesos.

Tik tada, kai paaiškėjo, jog dainininkė atsigavo, nusileido scenos uždanga. Tačiau spektaklis tuo nesibaigė. Po maždaug dešimties minučių pertraukos dainininkai pasirodė scenoje, o kiek vėliau prie jų prisijungė ir K.Lewis. Gydytojai konstatavo, kad ji gana ilgam buvo praradusi sąmonę, nes staigiai krito kraujospūdis, tačiau leido jiems stebint užbaigti spektaklį.

Po spektaklio žiniasklaidoje ir socialiniuose tinkluose pasirodė nemažai žiūrovų komentarų ir spėlionių. Viena jų – dainininkę galėjo suerzinti pernelyg atvira meilės su meilužiu scena, kuri buvo rodoma kaip tik prieš jai nualpstant.

Parengė Emilija Lapė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.