Naujų idėjų kamerinis orkestras įžengė į prestižinę Londono sceną

Penktadienį Gedimino Gelgoto vadovaujamas Naujų idėjų kamerinio orkestras (NIKO) debiutavo Londono „St Martin-in-the-Fields“ koncertų salėje Trafalgaro aikštėje. Čia prieš kelis šimtus metų grojo genialusis W.A.Mozartas.

NIKO užsienio kritikai vadina „roko muzikos žvaigždžių atitikmeniu klasikinėje scenoje“.<br>NIKO nuotr.
NIKO užsienio kritikai vadina „roko muzikos žvaigždžių atitikmeniu klasikinėje scenoje“.<br>NIKO nuotr.
Londono „St Martin-in-the-Fields“ koncertų salė Trafalgaro aikštėje.<br>NIKO nuotr.
Londono „St Martin-in-the-Fields“ koncertų salė Trafalgaro aikštėje.<br>NIKO nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Feb 10, 2017, 12:22 PM, atnaujinta Apr 10, 2017, 9:17 AM

Lietuvių koncertas prestižinėje scenoje Londono centre buvo skirtas Lietuvos valstybės atkūrimo dienai, jį surengė Lietuvos Respublikos ambasada Jungtinėje Karalystėje kartu su Lietuvos kultūros institutu.

Novatoriškas kolektyvas į Londoną nuvyko ne tik dėl šio pasirodymo. Koncerto išvakarėse NIKO debiutavo didžiausioje pasaulyje klasikinės muzikos radijo stotyje „Classic FM“, kurios auditorija – 5,5 milijono klausytojų per savaitę.

Vizito Londone metu atlikėjai taip pat planuoja išskirtinius įrašus ir vaizdo klipų filmavimus prestižinėje „Metropolis“ įrašų studijoje, kur savo legendinius albumus įrašė Michaelas Jacksonas, grupė „Queen“, Amy Winehouse ir kiti garsiausi pasaulio atlikėjai.

NIKO jau yra pasirodęs Leipcigo „Gewandhaus“, Londono „Roundhouse“, Uzedomo muzikos festivalyje ir kitose prestižinėse pasaulio scenose. Kolektyvas atstovauja Vilniui ir Lietuvai svarbių diplomatinių misijų metu, o reziduoja Vilniaus rotušėje.

NIKO artistai yra daugelio tarptautinių ir respublikinių konkursų laureatai. Kolektyvo meno vadovo Gedimino Gelgoto muzika skamba garsiuose Europos festivaliuose. 2015 metais kompozitorius už savo veiklą pelnė Vilniaus Savivaldybės Šv.Kristoforo apdovanojimą ir Lietuvos Respublikos kultūros ministerijos Jaunojo kūrėjo premiją.

Šio ansamblio kūryboje įdomiai dera klasikinės ir populiariosios muzikos elementai su netradicine grojimo technika, dainavimu, kalba bei minimalistine choreografija. Taip sukuriamas įtaigus ir neįprastas muzikinis įspūdis. Patiems atlikėjams, užsienio kritikų vadinamiems „roko muzikos žvaigždžių atitikmeniu klasikinėje scenoje“, matyt, svarbiausia yra tai, kad jų kūryba užburia ir įkvėpia įvairiausio amžiaus ir skonio publiką.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.