Niujorko „Metropolitan Opera” teatro žvaigždės - vėl Kaune

Gegužės 3-ąją Kauno miesto simfoninio orkestro (KMSO) rengiamos 12-ojo sezono pabaigtuvės tikrai nenuvils net išrankiausią klasikinės muzikos mėgėjų. Koncerte su kauniečiais pasirodys žymiausių pasaulio scenų solistai - JAV tenoras Johnas Osbornas ir sopranas Lynette Tapia.

 J.Osbornas ir L.Tapia.<br> Organizatorių nuotr.
 J.Osbornas ir L.Tapia.<br> Organizatorių nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2017-04-29 11:48

Praėjusių metų pabaigoje Kaune viešėdamas visame pasaulyje žinomas J.Osbornas abejojo, ar perpildytas pasirodymų grafikas jam leis surengti  koncertą Lietuvoje. Ir štai tik iš „Metropolitan Opera“ transliacijų lietuviams pažįstamas solistas atskleis savo balso grožį Kauno filharmonijos scenoje.

KMSO ir tenoro draugystė prasidėjo neseniai. 2016-ųjų  rudenį J.Osbornas su Kauno orkestru, diriguojamu Konstantino Orbeliano, įrašė į kompaktinę plokštelę populiarias Gaetano Donizetti, Gioachino Rossini, Hectoro Berliozo bei Giuseppe Verdi operų arijas. 

Į „Metropolitan Opera” tenoras pirmą kartą įžengė dar 1994-aisiais kaip jaunųjų menininkų programos dalyvis. Tada jis sulaukė siūlymo pratęsti vokalo studijas ir po dvejų metų tapo Prancūzijoje vykusio Placido Domingo operos balsų konkurso 1-osios vietos laimėtoju. 

Šiandien solistas pasirodo didžiausiose scenose nuo San Francisko iki Tokijo su žinomiausiais pasaulio orkestrais.

Į Lietuvą kartu su tenoru atvyks ir jo žmona, taip pat „Metropolitan Opera” teatro solistė L.Tapia. Ji taip pat ne kartą įvertinta aukščiausiais apdovanojimais įvairiuose konkursuose ir festivaliuose. Sutuoktiniai kartu parengė ne vieną koncertinę programą, abu koncertuoja įvairiose pasaulio šalyse. 

Vieną tokių programų išgirs ir Lietuvos klasikinės muzikos mėgėjai. O diriguos šventiniame koncerte maestro iš Italijos Franco Giacosa.

Italų dirigentas aukščiausiu įvertinimu baigė fortepijono studijas Genujos N.Paganini muzikos akademijoje. Vėliau jis studijavo vargonų specialybę ir komponavimą, klavesiną, choro ir orkestro dirigavimą (dėstytojai – Franco Ferrara ir Massimo De Bernart). Maestro ne kartą dalyvavo ir operos projektuose, vadovavo prestižiniams Italijos ir užsienio orkestrams. 

F.Giacosa buvo nuolatinis Savonos Operos choro „P.Masca¬gni” vadovas, ilgus metus bendradarbiavo su „Teatro dell’Opera Giocosa”. Jis taip pat yra „Quartetto Pianistico Italiano” narys. Tai vienintelis dviejų fortepijonų aštuonioms rankoms ansam¬blis Europoje.  

F.Giacosa su juo gastroliavo Italijoje ir daugelyje užsienio šalių - Graikijoje, Bulgarijoje, buvusiose Jugoslavijos šalyse, Tunise, buvusiose SSSR šalyse, Ispanijoje, Portugalijoje, Vokietijoje, Švei¬ca-rijoje, Rumunijoje, Gvatemaloje, JAV. Šiuo metu F.Giacosa yra Turino G.Verdi valstybinės muzikos akademijos profesorius.

KMSO sezono pabaigos koncerte skambės arijos ir duetai iš G.Donizetti bei Ch.Gounod operų bei uvertiūros simfoniniam orkestrui.

Kauno miesto simfoninio orkestro ir JAV dainininkų J.Osborno bei L.Tapia koncertas Kauno filharmonijoje – gegužės 3 d., 18 val. 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.