Perkusijos žvaigždės Šeduvą pavers būgnų oaze

Gegužės 5-6 dienomis Šeduvos kultūros ir amatų centre vyks 2-asis tarptautinis perkusijos festivalis „Ritmo viražai“.

 M.Gueye.<br> Asmeninio albumo nuotr.
 M.Gueye.<br> Asmeninio albumo nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2017-05-02 16:36

Pasak festivalio meno vadovo perkusininko Arkadijaus Gotesmano,  renginys atspindės populiarią šių dienų tendenciją Europos festivaliuose – gręžtis į afrikietiškos muzikos šaknis. Didele „Ritmo viražų“ sėkme rengėjai vadina Londone gyvenančio senegaliečio  Mohamedo Gueye viešnagę Šeduvoje.

Tai talentingas džembės (Vakarų Afrikos genčių būgnas) meistras, puikiai grojantis ir kitais afrikietiškais būgnais. Mohamedo  pasirodymai palieka neišdildomą įspūdį ekspresijos jėga. Jis kuria  efektingus šou, į kuriuos įtraukia ir klausytojus. 

Be to,  M.Gueye yra ir talentingas pedagogas. Tuo galės įsitikinti visi norintys – gegužės 5-ąją 12.30 val. svečias kviečia visus į savo kūrybines dirbtuves Šeduvos kultūros ir amatų centre. Dalyviams tereikia užsiregistruoti el. p. seduvoskultura@gmail.com ir  turėti savo instrumentus.

„Norime,  kad festivalis taptų profesionalių muzikantų traukos centru, kur perkusijos meistrai  galėtų patobulinti savo žinias, pabendrauti, o pradedantieji pasisemti iš jų patirties“, - kalbėjo A.Gotesmanas.

Perkusininkus į kūrybines dirbtuves iš Vilniaus ir Kauno veš nemokamas autobusas. Jis startuos  nuo Katedros aikštės  Vilniuje gegužės 5 dieną. 8.30 val. Vakare po koncerto autobusas tokiu pat maršrutu grįš per Kauną į Vilnių. 

Be Mahomedo, festivalyje pasirodys Lietuvos perkusijos studijos „Afrikos būgnai“ (vadovas Gediminas Mačiulskis) muzikantai. Jų koncertas – gegužės 6 d. 16 val.

Nekasdienių įspūdžių žada ir A.Gotesmano koncertas su dviem Danijos perkusijos žvaigždėmis – Alexu Rieliu ir Stefanu Pasborgu gegužės 5 d. 18 val. 

 

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.