Europos scenose dainuojanti solistė gražiausius kūrinius skirs Lietuvos publikai

Dainininkė Jomantė Šležaitė ir pianistas Vaidrius Smilinskas nekantriai laukia gražiausių žiemos švenčių, kad pasidalytų su savo gerbėjais muzika. Šį darnų kūrybinį duetą publika jau pamilo dėl įtaigaus ir elegantiško muzikavimo. 

 J.Šležaitė.<br> Rengėjų nuotr.
 J.Šležaitė.<br> Rengėjų nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 28, 2017, 2:19 PM

Menininkai kviečia drauge išlydėti Senuosius ir sutikti  Naujuosius metus jaukioje “White Piano Hall” koncertų salėje (Kėdainių g.1)  gruodžio 30-ąją. Jie dovanos klausytojams spalvingą įvairių epochų kūrinių balsui bei fortepijonui programą.

- Kaip susikūrė jūsų duetas? – paklausėme atlikėjų.

Jomantė: Sukdamiesi toje pačioje akademinėje aplinkoje pajutome, kad  mūsų muzikinis skonis ir tikslai daugiau negu sutampa. Vedini kūrybinio smalsumo pabandėme  muzikuoti kartu.

Vaidrius: Kai sukaupėme nemažą repertuarą, panorome  pasidalinti juo ne tik su savo pedagogais bei kolegomis, bet ir su publika,  išsiilgusia tikrumo.

- Abu esate jau baigę studijas. Kokia muzikine veikla užsiimate šiuo metu?

Jomantė: Esu laiminga, kad iš karto po studijų galėjau išbandyti save svarbiose Europos teatrų scenose, dirbti su žymiais dirigentais bei režisieriais iš viso pasaulio. 

Per pastaruosius trejus metus parengiau penkis pagrindinius vaidmenis operose „Aida”, „Romeo ir Džiuljeta”, „Hofmano pasakos” ir kitose, sėkmingai debiutavau Lietuvos nacionaliniame operos ir baleto teatre pastatytoje Ramintos Šerkšnytės operoje vaikams „Penki Merės stebuklai”. 

Sėkmingai dalyvauju ir tarptautiniuose konkursuose, dainuodama operose  nepamirštu ir kamerinės muzikos. Tai visiškai kitas žanras, kuriame galima išsisakyti ir atsiverti publikai.

Vaidrius: mus su Jomante vienija ne tik muzika ir scena – iš kūrybinės partnerystės išaugo  tikra draugystė. Šiuo metu gyvename skirtingose Baltijos jūros pakrantėse, bet stengiamės puoselėti savo duetą, kiek galėdami dalytis su publika savo  įgyta patirtimi. 

- Kuo šiais metais nudžiuginsite savo klausytojus?

- Nebuvo nė vieno koncerto, kuriame neatsivertume muzikai, neatvertume savo širdžių publikai. Šie metai - ne išimtis. Juos palydėsime vienais gražiausių savo repertuaro kūrinių, šiltu bendravimu su klausytojais. Koncerte jų laukia ir staigmenos.

Kiekvieną kartą prieš išeidami į sceną palinkime vienas kitam: „Iš širdies į širdį”. 

Koncertas "Tesuskamba Naujieji" vyks šį šeštadienį, 19 val , „White Piano Hall“ koncertų salėje (Kėdainių g.1). Bilietus platina „Tiketa“.

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
Gyvai: UŽT komentarai apie pokyčius ūkio sektoriuje, darbo rinkoje