Operos solistę Juliją Karaliūnaitę nuo vaikystės žavi lietuviškos dainos

Įspūdingo balso dainininkė Julija Karaliūnaitė prisimena, kad nuo mažens lietuviškos dainos jai buvo pačios mieliausios. Lietuvos nepriklausomybės atkūrimo metais jai labiausiai įsiminė muzikos pamokos, kuriose dainavo lietuviškas dainas. 

 J.Karaliūnaitė.<br> Organizatorių nuotr.
 J.Karaliūnaitė.<br> Organizatorių nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 13, 2018, 3:29 PM

Kovo 18-ąją „Vaidilos“ teatre solistė kartu su dainininku Liudu Mikalausku rengia Lietuvos 100-mečiui skirtą koncertą „Skambanti Lietuva“, kuriame atliks visų pamėgtus lietuviškos muzikos šedevrus.

„Koncerte, pasitelkę muziką, dainas, pasakojimus ir vizualizacijas, keliausime per Lietuvos šimtmetį – nuo nepriklausomybės atkūrimo iki šių dienų. Kiekviena parinkta daina bus lyg skirtingo laikmečio ženklas, kurį atpažins kiekvienas“, – pasakojo Julija.

Vakaro repertuaras bus platus - nuo Antano Šabaniausko, Balio Dvariono, pokario partizanų dainų iki Vytauto Kernagio ir Gyčio Paškevičiaus kūrybos. 

Operos solistė J.Karaliūnaitė tikino, kad koncerte žiūrovai gali tikėtis visko - tiek rimtų, tiek nuotaikingų akimirkų. „Bus ir tokių dainų, kaip „Palinko liepa šalia kelio“, „Paskutinis sekmadienis“ bei daug kitų, kurias publika galės traukti kartu su mumis.

Koncertą papildysime ir įdomiais pasakojimais apie kompozitorius ir jų tuometinį gyvenimą“, - atskleidė dainininkė.  

Anot Julijos, jai pačiai viena labiausiai jaudinamų ir subtiliausių dainų yra „Lietuva brangi“. Be to, jau nuo pirmos klasės jai ypač patiko giedoti Lietuvos himną.

„Per stojamuosius į Balio Dvarionio muzikos mokyklą viena užduočių buvo padainuoti pasirinktą mėgstamą dainą. Aš pasirinkau Lietuvos himną. Ir mamai, kuri mane atlydėjo į egzaminą, ir   muzikos mokytojai tai sukėlė šypsenas“, – prisiminimais dalijosi dainininkė. 

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.