Sostinėje startuoja antrasis improvizacinės muzikos sezonas „Improdimensija“

„Koncertai gali vykti ir įrašų studijoje!”, – įsitikinęs koncertų ciklo „Improdimensija“ sumanytojas ir dalyvis Liudas Mockūnas. Šį ketvirtadienį kartu su šveicarų pianistu bei kompozitoriumi Christophu Baumannu jis atidarys jau antrą improvizacinės muzikos sezoną Vilniuje.

 Ciklą pradės L.Mockūnas (dešinėje) ir šveicarų pianistas Ch.Baumannas.<br> Rengėjų nuotr.
 Ciklą pradės L.Mockūnas (dešinėje) ir šveicarų pianistas Ch.Baumannas.<br> Rengėjų nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 15, 2018, 10:19 AM, atnaujinta Mar 15, 2018, 10:22 AM

Visi devyni ciklo vakarai vyks sostinės įrašų studijoje „MAMA Studios“. Čia glaudžiai susėdę vilniečiai galės mėgautis ryškiausių Europos, JAV ir Japonijos improvizacinės muzikos asmenybių muzikavimu.

„Atsiradus šiuolaikinės ir improvizacinės muzikos magistrantūros studijoms Lietuvos teatro ir muzikos akademijoje, pas mus dėstyti improvizacijos meno nuolat atvyksta dėstytojai iš įvairių Europos šalių. Taip gimė idėja šalia paskaitų ir meistriškumo kursų rengti ir koncertus visuomenei“, – pasakojo L.Mockūnas.

Kovo 15-ąją Žvėryne vyksiantis pirmasis ciklo koncertas taps ir savotišku dviejų aukštųjų mokyklų dėstytojų susitikimu scenoje.

Ch.Baumannas, dėstantis Liucernos ir Berno muzikos akademijose, savo kūryboje tyrinėja savitus šiuolaikinio džiazo ir afrokubietiškos perkusijos stilius. Nors ir perėmęs Vakarų klasikinės muzikos tradicijas, kaip pianistas jis nuolat provokuoja, žaismingai jungia radikaliai skirtingus požiūrius.

Ne kartą lankęsis Lietuvoje dešimtajame dešimtmetyje Ch. Baumannas yra bendradarbiavęs su lietuvių saksofonininku Petru Vyšniausku bei koncertavęs beveik visuose Lietuvos džiazo festivaliuose. Šeicarų atlikėjo asmenybė taip pat siejama su bekompromisiais projektais, tokiais kaip „Jerry Dental Kollekdoof“, eksperimentine grupe „Mentalities“, „Cadave Exquis“, „Baumann Large Ensemble“, „Afro Garage“.

Improvizuotą erdvę koncertams ciklo organizatoriai pasirinko neatsitiktinai. „Koncertai vyksta pačioje įrašų studijos širdyje, tai – tarsi kūrybinė laboratorija, ne klubinė erdvė, kurioje susitinka improvizacinės muzikos atlikėjai ir jos sekėjai,“ – aiškino L.Mockūnas.

Padedant „MAMA Studios“ įrašų vadybininkui ir garso režisieriui Arūnui Zujui pasirodymai bus įrašyti ateities leidybiniams projektams.

Vėlesniuose „Improdimensijų“ susitikimuose laukia pažintis su vienu įtakingiausių ir įdomiausių dabarties džiazo būgnininkų – amerikiečiu Jimu Blacku. Kovo 26 d. artimas Timo Berne ir Dave‘o Douglaso bendražygis pasirodys trio su Liudu Mockūnu ir prancūzų gitaros žvaigžde Marcu Ducret. Kovo 27 d. – J.Blackas surengs meistriškumo pamoką jauniesiems Lietuvos muzikantams.

Balandžio 25 d. laukia Petro Vyšniausko ir Aleksandros Žvirblytės improvizacijos Europos klasikų temomis, gegužės 3 d. – L.Mockūno ir nepaprastos vaizduotės perkusininko iš Danijos Christiano Windfeldo koncertas.

Naujasis sezonas pristatys ir nemažai jaunųjų improvizacinės muzikos asmenybių: Dominyko Vyšniausko ir Dovydo Stalmoko duetą, Dmitrijaus Golovanovo ir Arno Mikalkėno dvigubą solo koncertą, Yumiko Yoshimoto iš Japonijos, Gailės Griciūtės ir Arno Mikalkėno trio, LMTA improvizacinės muzikos magistrantų Kristupo Giko, Kazimiero Jušinsko, Simono Kaupinio ir Domanto Razmus kvartetą.

Rekomenduojame rezervuoti vietą iš anksto telefonu +370 617 13377, el. paštu zujusarunas@gmail.com, bilietai parduodami likus valandai iki koncerto. Vietų skaičius itin ribotas. Kaina 10 eurų. Studentams 7 eurai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.