Meilė prasideda Paryžiuje

Jei paklaustumėte, kur prasideda meilė, dauguma neabejotinai atsakytų – Paryžiuje. Šis miestas kupinas magijos, tikrų ir išgalvotų istorijų, kur poetai sutinka savo mūzas, o bohemiškas gyvenimas persipina su legendomis. Operos solistė sopranas Dovilė Kazonaitė, pianistė Eglė Kižytė-Ramonienė ir arfininkė Joana Daunytė kviečia jau šį penktadienį (balandžio 13d.), 19 val. White Piano Hall koncertų salėje pasiklausyti žymiausių operų arijų, nuostabių prancūziškų melodijų ir kartu paklaidžioti romantika dvelkiančiomis Paryžiaus gatvėmis. 

Operos solistė Dovilė Kazonaitė.<br> Rengėjų nuotr.
Operos solistė Dovilė Kazonaitė.<br> Rengėjų nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 12, 2018, 12:56 PM, atnaujinta Apr 12, 2018, 1:07 PM

Pavasaris asocijuojasi su įsimylėjimu, kuomet saulės spinduliai sušildo širdį, pilve ima plazdenti drugeliai, o atšilęs oras apgaubia svajonėmis. Tokie pat jausmai užplūsta apsilankius Paryžiuje.

„Kaip gi gali nejausti didelio susijaudinimo vaikščiodama plačiomis Paryžiaus gatvėmis, ar vakare stebėdama apšviestą Eifelio boškštą, pietaudama Monmartre. Visa byloja apie meilę. Pastatai, žmonės pasakoja savo istorijas. Man be galo patiko, kai būnant Prancūzijoje į mane kreipdavosi  mademoiselle, tiesiog svaigau“ – atsiminimais dalijosi sopranas Dovilė Kazonaitė, šiemet pelniusi „Metų operos vilties“ apdovanojimą.

Teatro publika solistę jau ne kartą girdėjo dainuojančią operose „Figaro vedybos“, „Karmen“ bei operetėse „Šikšnosparnis“, „Vienos kraujas“. Kamerinėje, Vilniaus senamiestyje įsikūrusioje ir dėl ypatingos akustikos profesionalių muzikų pamėgtoje, White Piano Hall koncertų salėje Dovilė koncertuos pirmą kartą ir nekantriai laukia susitikimo su klausytojais. Pasak jos, „kiekvienas muzikinis susitikimas yra ypatingas. 

„Dainuoti kamerinėje erdvėje labai gera, atrodo, kad tiesiog betarpiškai bendrauji su klausytojais“- įspūdžiais dalinosi Dovilė.

Daug žavesio Prancūzijai suteikia jos šarminga kalba ir kultūra. Didžiąją dalį koncerto sudarys prancūzų kompozitorių dainos. Tačiau, pasak atlikėjų, svarbu ne tik pajusti prancūzišką dvasią, bet ir papasakoti bei išgirsti istorijas, kurios nutiko Paryžiuje.

Pianistė Eglė Kižytė-Ramonienė: „Koncerte mes norime padėti klausytojams prisiminti tą įsimylėjimo būseną, pasinerti į gražios muzikos tėkmę. Norime, kad pasiklausę žavių prancūziškų chanson, jie pajustų pilve plazdant drugelius“. Tai miestas, kuriame persipynė daugybė likimų, nebūtinai laimingų istorijų.

Pasak arfininkės Joanos Daunytės: „Mes tarsi trys Pučinio operų herojės Manon, Mimi ir Miuzetė, skirtingų tikslų vedamos, norime kartu su žiūrovais nusikelti į šiltą ir svajingą, pavasariu pakvipusį Paryžių“. 

Koncertas „Pavasaris Paryžiuje“ balandžio 13 d., penktadienį, 19 val. White Piano Hall koncertų salėje (Kėdainių g. 8, Vilnius). Bilietus platina Tiketa.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.