Lietuvos rusų dramos teatro spektakliai viešės pas Minsko žiūrovus

Balandžio 14,15 d. Lietuvos rusų dramos teatras (LRDT) gastroliuos Minske. Baltarusijos valstybiniame akademiniame muzikiniame teatre vilniečiai parodys tris spektaklius: Sigito Račkio režisuotą spektaklį „Dviejų pasaulių viešbutis“, Jurijaus Ščuckio spektaklį vaikams „Coliukė“ ir šio sezono premjerą – režisierės Lindos Urbonos „Pigmalioną“ pagal George‘o Bernardo Show pjesę.

Scena iš spektaklio „Dviejų pasaulių viešbutis“.<br>D.Matvejevo nuotr. 
Scena iš spektaklio „Dviejų pasaulių viešbutis“.<br>D.Matvejevo nuotr. 
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2018-04-13 12:20

LRDT aktoriai ir spektakliai visada laukiami kaimyninėje Baltarusijoje – ne tik sostinėje, bet ir kituose šios šalies miestuose. Su Baltarusijos valstybiniu akademiniu muzikiniu teatru LRDT spektakliais keičiasi jau antrą kartą šį sezoną.

Erico Emmanuelio Schmitto drama „Dviejų pasaulių viešbutis“ – įtaigus spektaklis, kupinas subtilaus humoro, lyrinių intonacijų, iškelia daugelį moralinių ir filosofinių problemų. Kas yra gyvenimas ir kaip žmogus jį švaisto veltui?

Po automobilio avarijos Žiuljenas Portalis patenka į paslaptingą viešbutį. Ten jis sutinka iki tol nepažinotus žmones, mąsto apie gyvenimą ir mirtį ir mokosi mylėti. Scenografiją ir kostiumus spektakliui sukūrė dailininkė Renata Valčik, o kompozitorius Giedrius Puskunigis pelnė 2008 m. Auksinį scenos kryžių už muziką spektakliui „Dviejų pasaulių viešbutis“ (LRDT) ir Williamo Shakespeare'o  „Audra“ (Vilniaus mažasis teatras).

Hanso Christiano Anderseno pasaka „Coliukė“ – spalvingas spektaklis apie mažutėlės – tik colio dydžio – mergaitės neįtikėtinus nuotykius, kuriuos scenoje pasakoja puikūs LRDT aktoriai. Pasakiškus kostiumus personažams sukūrė dailininkė Jolanda Imbrasienė, spektaklyje skamba Nikolajaus Moroziuko muzika, choreografijos autorė – baletmeisterė Leokadija Dabužinskaitė.

Spektaklis „Pigmalionas“ šį sezoną pelnė ne vieną apdovanojimą Lietuvos teatrų festivaliuose, o dabar jį pamatys ir Baltarusijos sostinės žiūrovai. L.Urbonos režisuotame spektaklyje atgyja nemirtingos G.B.Show pjesės personažai. Scenografiją ir kostiumus sukūrė gruzinų dailininkė Nino Kitia, spektaklyje skamba Fausto Latėno muzika.

Spalvingus „Pigmaliono“ personažus įkūnija aktoriai Viačeslavas Lukjanovas, Juliana Volodko, Aleksandras Agarkovas, Valentinas Kirejevas, Inga Maškarina, Jelena Bogdanovič, Inga Stankaitytė, Jevgenija Rusakova, Jekaterina Makarova, Arturas Svorobovičius.

Tomis pačiomis dienomis, kai Minske gastroliuos LRDT spektakliai, Vilniaus žiūrovams Baltarusijos valstybinis akademinis muzikinis teatras rodys vienus populiariausių savo spektaklių – Paulo Abrahamo operetę „Puota „Savojoje“, Maksimo Dunajevskio miuziklą vaikams ir suaugusiems „Skrajojantis laivas“ ir muzikinę komediją „Vestuvės Malinovkoje“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.