Muzikinė meilės kelionė su rytietišku prieskoniu

Gegužės 17 d. 19 val. Vilniuje, „White Piano Hall“ koncertų salėje laukia neįprastas vakaras, skirtas meilės poezijai ir muzikai. 

 Koncertas bus savitas.<br>Rengėjų nuotr.
 Koncertas bus savitas.<br>Rengėjų nuotr.
 Koncertas bus savitas.<br>Rengėjų nuotr.
 Koncertas bus savitas.<br>Rengėjų nuotr.
 Koncertas bus savitas.<br>Rengėjų nuotr.
 Koncertas bus savitas.<br>Rengėjų nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

May 16, 2018, 4:46 PM

Netikėtas trio – smuikininkė Agnė Doveikaitė, kompozitorius ir gitaristas Aurimas Driukas ir Nacionalinio dramos teatro publikai pažįstama aktorė Miglė Polikevičiūtė – kurs muzikinę meilės kelionę su rytietišku prieskoniu.

– Kaip kilo idėja susiburti dviems muzikantams ir aktorei?

Miglė: Iš tiesų tai buvo Agnės idėja, mes vieni kitus jau kažkiek žinojome. Aš pati didelė tiek Agnės tiek Aurimo gerbėja, ir labai apsidžiaugiau gavus pasiūlymą prisijungti. Kartu apkalbėjome, kas tai gali būti per vakaras, kokia tema, ir mums surezonavo būtent didžioji ir amžina meilės tema, ir artimųjų rytų regionas. Visi jau seniai žavėjomės persų poetu Rumi ir jo istorija, todėl jo eilių išgirsite daugiausiai. 

Apskritai norėjosi bendrai sukurti kelionę klausytojui ir mums patiems – po meilės spalvas ir skonius. Patyrinėti kokia ji gali būti įvairi, švelni, rami, skausminga, spalvinga ir taip toliau; tarsi lakmuso popierėliu pasitikrinti, kiek jos įsileidžiame į savo gyvenima šiandien, kasdien. Juk didžiam poetui Rumi meilė buvo didžiulė, graži ir skausminga kelionė į nušvitimą. O kaip šiandien ją priemame mes, kiek įsileidžiame, kiek sąmoningai ją pastebime?

– Kokį žmogų kviečiate ateiti? Ar koncertas turi savo tikslinę publiką?

Agnė: Kviečiame ateiti kiekvieną žmogų besidomintį muzika, poezija ir žinoma tą, kuriam netolima meilės tema. 

– Migle, esate aktorė. Poezijos deklamavimas – turbūt neišvengiamas dalykas aktoriaus profesijoje?

Miglė: Tiesą sakant, tai darysiu pirmą kartą (juokiasi)!!! Leidžiu sau nežinoti kaip „aktorius turi skaityti poeziją“. Norisi sukurti kažka paprasto, ir autentiško, atrasti savo skaitymo stilių. Norisi atsiriboti apskritai nuo to, jog esu aktorė, kadangi tik taip galiu atrasti kažką naujo. Tai visuomet teikia džiaugsmo.

– Galbūt išduosite, kokius muzikinius kūrinius išgirsime gegužės 17-tosios vakarą?

Agnė: Šiam koncertui parinkome įvarų repertuarą, nuo klasikinės muzikos smuiko ir gitaros duetui iki sinfoninių kūrinių oranžuočių ar populiariosios muzikos. Apibendrinant, visa, ką atliksime šiame koncerte vienaip ar kitaip atspindės įvairias meilės spalvas.

– Migle, o ką skaitysite?

Miglė: Tai bus gražiausios Rumi, Hafizo, ir kitų poetų eilės, tebūnie tai bus siurprizas!

– Agne, kartu su Aurimu muzikuojate jau turbūt ne pirmus metus. Kodėl būtent jis, kuo ypatingas jo atlikimas? O galbūt jus sieja šiltesni jausmai?

Agnė: Mus sieja ne vienerių metų draugystė ir tai išties nepaprastas ryšys. Esame ne tik kolegos darbe, bet ir geri draugai gyvenime. Man patinka dirbti su Aurimu, nes sutampa mūsų požiūriai į kūrybą, meną, abu ieškome, kaip užeiti už įprastos formos ir sukurti kažką naujo.

– Aurimai, esate vienintelis vyriškis šiame trio! Kas jums yra meilė? Kuo ji svarbi jūsų gyvenime?

Aurimas: Meilė man yra būsena, kuri suteikia galios priimti gyvenimą su visomis jo spalvomis. Be meilės neįmanoma kūryba ir gyvenimas tampa pilka rutina. Todėl aš visada ieškau meilės būsenos muzikuojant, bendraujant ar kuriant įvairius projektus. Norisi pasidalinti šia būsena ir su žiūrovais. 

– Na, ir ko palinkėtumėte žiūrovui, atėjusiam į koncertą „1000 ir viena meilės pasaka“?

Visi: Linkime gražaus, šilto, įkvepiančio vakaro, po kurio norėsis gyventi, ir švęsti gyvenimą!

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.