Portugalijoje netikėtai mirė 29-erių teatrologė ir rašytoja V. Ivanova

Liepos 17 d. staiga mirė Viktorija Ivanova, trisdešimties metų nesulaukusi teatrologė, rašytoja, Lietuvos nacionalinio dramos teatro kultūros projektų vadybininkė. Ji mirė Porto mieste Portugalijoje, kur pastaruoju metu gyveno. Lietuvos nacionalinis dramos teatras nuoširdžiai užjaučia Viktorijos artimuosius ir draugus.

Viktorija Ivanova.<br>D.Matvejevo nuotr.
Viktorija Ivanova.<br>D.Matvejevo nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

„Menų faktūra“

Jul 18, 2018, 6:43 PM, atnaujinta Jul 18, 2018, 7:08 PM

Viktorija Ivanova Lietuvos nacionaliniame dramos teatre dirbo nuo 2015 m., ji koordinavo tarptautinius teatro projektus, kelerius metus kuravo festivalį „Versmė“ ir Šiuolaikinės dramaturgijos skaitymus.

Nuo 2012 metų ji dirbo ir tarptautinio teatro festivalio „Sirenos“ komandoje, buvo atsakinga už „Sirenų“ klubo ir edukacinę programas, ryšius su visuomene ir už lietuviškos programos sudarymą.

Prieš tai Viktorija Ivanova dirbo komunikacijos koordinatore Lietuvos kultūros institute (2014–2015 m.)  ir teatre „Lėlė“ (2010–2014 m.). 2012 metais ji buvo kino centro „Skalvija“ edukacinės programos koordinatorė, 2010–2011 m. internetinio puslapio www.teatrai.lt vyriausioji redaktorė.

2006 metais Viktorija laimėjo Lietuvos rašytojų sąjungos skelbtą Pirmosios knygos konkursą prozos kategorijoje. Buvo išleista jos knyga „Girgždantis žvirgždas“. Lietuvių, rusų, vokiečių ir anglų kalbomis spaudoje publikuota per jos 10 novelių, o lietuvių, latvių, estų, anglų, rusų kalbomis – per 40 straipsnių ir recenzijų apie teatrą. 

Viktorija Ivanova taip pat organizavo tarptautines jaunųjų teatro kritikų konferencijas: „(re)FRESH“, „ctrl+txt“, „REC: ON stage“ ir tarptautines studentų konferencijas „politics vs. theatre“, „(Re)vision: Heroism“, „When theatre talks about theatre“.

Viktorijos palaikai bus pašarvoti Porto mieste. Savaitgalį urna bus parvežta į Lietuvą. 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.