Baltai juodame „Vaidilos klasika“ koncerte gros du išskirtiniai jauni talentai

Lapkričio 7 dieną „Vaidilos klasika“ scenoje – išskirtinis jaunųjų talentų pasirodymas. „Vaidilos“ teatro scenoje muzikuos talentingi pianistai Milda Daunoraitė ir Kasparas Mikužis.

 M.Daunoraitė ir K.Mikužis.<br> O.Posaškovos nuotr.
 M.Daunoraitė ir K.Mikužis.<br> O.Posaškovos nuotr.
 M.Daunoraitė ir K.Mikužis.<br> O.Posaškovos nuotr.
 M.Daunoraitė ir K.Mikužis.<br> O.Posaškovos nuotr.
 K.Mikužis.<br>O.Posaškovos nuotr.
 K.Mikužis.<br>O.Posaškovos nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Reda Barkauskaitė

Nov 6, 2018, 12:05 PM, atnaujinta Nov 9, 2018, 8:34 AM

M.Rostropovičiaus fondo remiami jaunieji muzikantai jau gali pasigirti ne vienu ryškiu laimėjimu. Fondo direktorė Agnė Kažimėkaitė teigia, kad šis koncertas – puiki proga išgirsti du itin talentingus pianistus vienoje scenoje.

Maestro M.Rostropovičiaus įkurtas fondas remia muzikai, mokslui ir sportui itin gabius vaikus. Finalinis muzikai gabių vaikų atrankų etapas vyksta Nacionalinėje filharmonijoje. Pasak A.Kažimėkaitės, į atrankas susirenka pačių įvairiausių specialybių atstovai – nuo trimitininkų iki kanklininkų.

„Šios gyvos ir visiems atviros perklausos, kuriose atlikėjai kviečiami pasirodyti profesionalų komisijai, yra didelė jų talento šventė – nustebtumėte, kiek gabių vaikų yra Lietuvoje ir kokie šviesūs, atsidavę ir iniciatyvūs pedagogai su jais dirba tiek pagrindinėse šalies mokyklose, tiek regionuose.

Kiekvienam iš fondo remiamų talentų reikia skirtingo paskatinimo ir paramos – vieniems galimybių koncertuoti su orkestrais, kitiems – dalyvauti meistriškumo kursuose bei konkursuose, tretiems reikalingas naujas ir jų galimybes atliepiantis instrumentas.”

Fondas jau 15 metų gabiems vaikams padeda tiek finansiškai, tiek globėjiškai. Fondo direktorė teigė, jog šiemet fondo globojamų scenos talentų skaičius išaugo net iki 23, tad šį rudenį naujos perklausos nebuvo rengiamos.

Fondui talkina Lietuvos kultūros profesionalai. Pianistų sekciją globoja prof. Mūza Rubackytė, kuri ne tik vadovauja pianistų atrankoms, bet ir ugdo jaunuosius talentus savo meistriškumo pamokose, rekomenduoja juos užsienio festivaliams, įtraukia į reikšmingas koncertines programas, konsultuoja ir nukreipia juos reikiama kryptimi.

“Prieš dvejus metu tokioje fondo perklausoje sužibo Kasparas Mikužis, o pernai joje puikiai pasirodė Milda Daunoraitė. Abu atlikėjai į fondą dėl galimybės tapti jo stipendininkais kreipėsi patys, o mes be galo džiaugiamės galėdami prisidėti prie tokių gabių jaunuolių profesinio kelio. Šiuo metu abu pianistai mokslus kremta Purcello muzikos mokykloje Londone, jų biografijoje – ne vienas ryškus pasiekimas”, – pasakojo A. Kažimėkaitė

Lapkričio 7 dieną visi klasikinės muzikos mėgėjai kviečiami į M. Daunoraitės ir K. Mikužio koncertą 88 baltai juodi”, kuris vyks Vaidilos klasika” scenoje. Neabejingi norui puoselėti jaunąją muzikantų kartą kviečiami paremti gabiuosius talentus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.