Per festivalį „Kaunas Jazz” Kauno gatvėse publikos lauks pianinas. Melodiją galės kurti kiekvienas

29-ą kartą tarptautinis festivalis „Kaunas Jazz” pripildys Kauno gatves džiazo improvizacijos garsų. Daugelyje pasaulio didmiesčių gatvėse skambanti muzika yra įprastas dalykas, įprasminantis miesto kultūrą, jo kūrybinį potencialą ir atskleidžiantis neatrastus talentus. Todėl šįmet „Kaunas Jazz“ dalyviai ir miesto svečiai turės galimybę ne tik stebėti koncertus pagrindinėse scenose, bet ir patys tapti atlikėjais miesto gatvėse.  

Gatvėse kauniečių ir miesto svečių lauks pianinas, kuriuo skambinti gali visi norintys.<br> Organizatorių nuotr.
Gatvėse kauniečių ir miesto svečių lauks pianinas, kuriuo skambinti gali visi norintys.<br> Organizatorių nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2019-04-19 14:54, atnaujinta 2019-04-19 16:59

Prie to prisidėti kvies kauniečių pamiltas ir pasiilgtas „Jorės“ pianinas, kuriuo kiekvienas norintis galės sukurti savo melodiją tiesiog gatvėje. 

Ilgamečiai festivalio partneriai – „Fazer Lietuva“ kepykla, atstovaujanti „Jorės“ prekės ženklui, šįmet Kaunui padovanos du pianinus, todėl balandžio 23–28 dienomis kauniečiai ir miesto svečiai turės galimybę ne tik pasiklausyti pasaulinio garso džiazo virtuozų, bet ir patys prisidėti prie Kauno džiazo dvasios. 

„Ši iniciatyva yra ypač žavi, nes kviečia prisijungti ne tik tuos, kurie puikiai moka groti. Atvirkščiai, festivalio dalimi gali tapti kiekvienas norintis. Kai pamatai pianiną tiesiog gatvėje ar miesto aikštėje, gali imti ir kurti čia ir dabar. Lyg muzikuotum namuose, savo artimoje aplinkoje ar draugų būryje“, – pasakojo festivalio organizatorius Jonas Jučas.

Džiazas – ypatinga muzika. Norint ją pajausti ir suprasti – reikia išbandyti pačiam, būtent todėl šie pianinai ir stovės Kauno gatvėse, juk prisiliečiant prie pačio instrumento muzika paliečia kitaip“, – sakė J.Jučas. 

Festivalio organizatorius pridūrė, kad nors Kaunas ir neprilygsta tokiems džiazo miestams kaip Naujasis Orleanas, tačiau ir jame siekiama puoselėti gatvės muzikos kultūrą. Anot J.Jučo, Kaune gatvės muzikantų yra, tik jiems dabar trūksta vietos ar galimybių pasireikšti. Tad būtent pianino  Kauno gatvėse iniciatyva gali paskatinti išeiti į gatves ir muzikuoti.

„Labai džiugu stebėti, kad pastaraisiais metais Kaunas laisvėja, jis tampa kasdienybėje džiazuojančiu miestu, kuriame galima jausti tą ypatingą dvasią, energiją ir veržlumą. Todėl šįmet, grąžindami į „Kaunas Jazz“  pianiną, norime pakviesti kauniečius išsinešti gerą nuotaiką, muziką ir improvizaciją tiesiog į gatves. Gal kažkas gros pianinu, o šalia bus akomponuojančių gitara? O gal kažkas sugalvos pritarti su vokalo partija? Tai ir yra tikroji, eksperimentinė improvizacija, kurią kartu su pianinu šio festivalio metu siekiame padovanoti kauniečiams“, – pasakojo kepyklos „Fazer Lietuva“ marketingo direktorė Baltijos šalims Indrė Švelnytė ir patikino, jog gatvėse matomas pianinas – ne vienintelė įgyvendinta iniciatyva. 

Pernai buvo remiamas festivalio filmas – „Paliesti garso“. Dar prieš metus Kauno gatves džiugino drauge su grupe „Saulės kliošas“ pristatyta specialia muzikine instaliacija, kuri leido kiekvienam pasinerti į muziką, įsiklausyti į jos sandarą ir išgirsti atskirų kūrinio elementų garsus. 

J.Jučo teigimu, šįmet festivalio metu bus ir daugiau iniciatyvų, kurios kvies ne tik į koncertus didžiosiose scenose. Balandžio 27 dieną tradiciškai vyks ir „Džiazo gatvės“ iniciatyvos, kur kiekvienas galės pasimėgauti nemokamais gatvės koncertais: išskirtiniai džiazo ritmai, šokių kovos ir jaunųjų muzikos atlikėjų pasirodymai. 

„Džiazo gatvės“ ir nemokamų renginių ciklą vainikuos net trys pasirodymai. Pirmoji scenoje pasirodys Veronika ChiChi, viena ryškiausių ir įdomiausių šiuo metu Lietuvos džiazo dainininkių, kuri scenoje pristatys debiutinį savo tarptautinio kvarteto albumą „Singer Of A 1000 Faces“. Iškart po atlikėjos pasirodymo – Džiazo madų šou ir tuomet scenoje pasirodys ilgametis „Kaunas Jazz“ festivalio draugas – grupė „Saulės kliošas“.

Festivalio „Kaunas Jazz“ metu pianinai, kuriais gali skambinti kiekvienas,  kauniečių ir miesto svečių lauks:

23 dieną „Volfas Engelman“ studijoje (Kaunakiemio g. 2);

26 dieną  Daukanto gatvėje, tarp Vytauto Didžiojo universiteto ir „Metropolio“ (17–20 val.); 

27 dieną  Laisvės alėja 36, prie „Kaunas 2022“ biuro (14–20 val.);

28 dieną „Volfas Engelman“ studijoje (Kaunakiemio g. 2).

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.