„Avanscena“: gražiausios klasikos melodijos jūsų namuose

Lietuvos nacionalinis operos ir baleto teatras, kaip ir kiti pasaulio operos teatrai, karantino žiemos vakarus namuose siūlo praskaidrinti žymių operos solistų koncertais. Jau šį šeštadienį, sausio 23 d. 19 val. klausytojų laukia Viktorijos Miškūnaitės ir Tomo Pavilionio sceninio dueto pasirodymas.

Operos solistų duetas – Tomas Pavilionis ir Viktorija Miškūnaitė.<br>M.Aleksos nuotr.
Operos solistų duetas – Tomas Pavilionis ir Viktorija Miškūnaitė.<br>M.Aleksos nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Renata Baltrušaitytė, LNOBT

Jan 21, 2021, 1:20 PM

Nesvarbu, ar už lango sninga, ar lyja – jaukius vakarus namuose giedra nuotaika nuspalvins klasikinė muzika. LNOBT savo publikai dovanoja virtualių koncertų ciklą „Avanscena“, kurį galėsite stebėti teatro „Facebook“ svetainėje ir „YouTube“ platformoje.

Pirmasis „Avanscenos“ koncertas – jau sausio 23 d. 19 val. Klausytojai girdės operų „Žydė“, „Traviata“, „Bohema“ arijas ir duetus, kuriuos atliks sopranas Viktorija Miškūnaitė ir tenoras Tomas Pavilionis. Solistams akompanuos pianistė Olga Eleonora Taškinaitė.

„Nors bendros repeticijos teatre nevyksta, darbo nuotoliniu būdu solistams tikrai yra: tai partijų ruošimas, kūrinių tekstų vertimas, įrašų klausymas. Vokalinės formos palaikymas taip pat labai svarbus. Todėl kiekvieną dieną ateinu į teatrą ir individualiai repetuoju po keletą valandų: atlieku dainavimo pratimus, tobulinu savo partijas“, – pasakoja V. Miškūnaitė.

„Tai sunkus laikotarpis, nes dainininkus galima lyginti su sportininkais: jei nepalaikai balso formos, nesirūpini savo raumenų tonusu – tavo dainavimo kokybė neišvengiamai prastėja. Todėl stengiuosi palaikyti „budėjimo režimą“, nors neturint spektaklių ir koncertų tai sunku. Dainavimui namuose labiausiai mėgstu skirti popiečių valandas“, – atskleidė T. Pavilionis.

Paskutinį sausio mėnesio šeštadienį, sausio 30 d. 19 val., operos mylėtojai „Avanscenoje“ išgirs ir Joaną Gedmintaitę, Moniką Pleškytę, Ireną Zelenkauskaitę, Arūną Malikėną, Liudą Norvaišą. O vasario mėnesį savo rečitaliais nudžiugins operos solistai Steponas Zonys, Regina Šilinskaitė, Jovita Vaškevičiūtė, Kostas Smoriginas, Julija Stupnianek ir Mindaugas Jankauskas.

Nors karantinas užrakino teatro paradines duris, niekas neturi galios užrakinti durų muzikai. Tereikia, kad jūs atvertumėte jai savo namus!

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.