N. Venckienė antradienį taps įtariamąja keliose baudžiamosiose bylose

Seimui panaikinus Kauno apygardos teismo teisėjos imunitetą, pajudės ne viena baudžiamoji byla. Jau antradienį Neringa Venckienė kviečiama atvykti į Panevėžio apygardos ir Vilniaus miesto apylinkes prokuratūras, kur jai ketinama pareikšti įtarimus pagal šešis baudžiamojo kodekso straipsnius trijose baudžiamosiose bylose.

N. Venckienei ketinama pareikšti įtarimus po gegužės 17 d., kai buvo įvykdytas teismo sprendimas ir mergaitė buvo grąžinta jos mamai Laimutei Stankūnaitei.<br>R. Danisevičius
N. Venckienei ketinama pareikšti įtarimus po gegužės 17 d., kai buvo įvykdytas teismo sprendimas ir mergaitė buvo grąžinta jos mamai Laimutei Stankūnaitei.<br>R. Danisevičius
Daugiau nuotraukų (1)

Asta Kuznecovaitė

2012-07-01 17:03, atnaujinta 2018-03-18 13:27

Panevėžio miesto apylinkės prokuratūros Antrojo baudžiamojo persekiojimo skyriuje N. Venckienei ketinama pareikšti įtarimus po gegužės 17 d., kai buvo įvykdytas teismo sprendimas ir mergaitė buvo grąžinta jos mamai Laimutei Stankūnaitei, pradėtuose ikiteisminiuose tyrimuose.

Buvusiai globėjai ketinama įtarimus pareikšti pagal tris baudžiamojo kodekso straipsnius - dėl fizinio skausmo sukėlimo arba nežymaus sveikatos sutrikdymo, piktnaudžiavimo globėjos pareigomis bei trukdymo antstolei dirbti savo darbą.

Mažiausia bausmė yra numatoma už fizinio skausmo sukėlimą - viešieji darbai. laisvės apribojimas, areštas arba laisvės atėmimas iki vienerių metų. Už trukdymą antstolei atlikti savo darbą galima užsidirbti iki 4 metų laisvės atėmimo bausmę, o už piktnaudžiavimą globėjos pareigomis - net iki penkerių.

Tos pačios prokuratūros Pirmojo baudžiamojo persekiojimo skyriuje yra atliekamas ikiteisminis tyrimas dėl pasipriešinimo valstybės tarnautojui. Už tokį nusikaltimą gresia laisvės atėmimas iki trijų metų.

Vilniaus apylinkės prokuratūroje N. Venckienei ketinama pareikšti įtarimus ikiteisminiame tyrime, kuris buvo pradėtas gavus L. Stankūnaitės skundą. Įtarimus ketinama pareikšti pagal du baudžiamojo kodekso straipsnius - dėl nepagarbos teismui ir teismo sprendimo, nesusijusio su laisvės atėmimu nevykdymo. Didžiausia bausmė už šiuos nusikaltimus yra dveji metai laisvės atėmimo.

Kad tuomet dar septynmetė Drąsiaus Kedžio ir L. Stankūnaitės dukra turi gyventi su savo mama, Kėdainių rajono apylinkės teismas nusprendė pernai gruodžio 16 d. Mergaitė motinai turėjo būti perduota paskutinią 2011 metų dieną, tačiau N. Venckienė vis aiškino, kad vaikas pats nenori gyventi su mama, todėl ji teismo sprendimo įvykdyti negali.

Gavus teismo leidimą paimti mergaitę iš namų prievarta, kovo 23 d. buvo bandyta teismo sprendimą įvykdyti, tačiau nesėkmingai. Tam pasipriešino mergaitės seneliai Laimutė ir Vytautas Andrius Kedžiai bei teta Audronė Skučienė, kurie užgriuvo ir sužalojo vaiką.

Gegužės 17 d. mergaitė buvo išlaisvinta iš buvusios globėjos namų ir dabar gyvena su savo mama, kuri dėl dukters susigrąžinimo po teismus vaikščiojo beveik šešerius metus.

Kadangi apklausų ir įtarimų pateikimų laikas Vilniaus ir Panevėžio prokuratūrose sutampa, kažkurioje jų buvusios teisėjos apklausa bus atidėta kitam laikui. Apie savo neatvykimą N. Venckienė privalo pranešti ikiteisminį tyrimą atliekančiam prokurorui. Jei to nepadarys, prokuroras gali priimti nutarimą ją atvesdinti ir skirti baudą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.