MRU pašalino N. Venckienę iš doktorantų sąrašų

Darbo netekusi, didelių nemalonumų su teisėsauga turinti buvusi Kauno apygardos teismo teisėja Neringai Venckienė išbraukta ir iš doktorantų sąrašų Mykolo Romerio universitete (MRU).

N. Venckienė liko ir be darbo, ir be doktorantūros studijų.<br>J. Stacevičius
N. Venckienė liko ir be darbo, ir be doktorantūros studijų.<br>J. Stacevičius
Daugiau nuotraukų (1)

Asta Kuznecovaitė

2012-07-11 23:36, atnaujinta 2018-03-18 05:53

Kaip teigiama Mokslo ir tarptautinių ryšių prorektorės Ingos Žalėnienės pasirašytame rašte, N. Venckienė universitetui nepateikė prašymo dėl tolimesnės doktorantūros studijų eigos, todėl nuspręsta ją išbraukti iš doktorantų sąrašų.

Prieš gaudami šį atsakymą N. Venckienė du kartus bandė prasitęsti akademines atostogas, tačiau abu jos bandymai buvo nesėkmingi. Universiteto vadovybės neįtikino tuometinės teisėjos aiškinimai, kad ji negali baigti doktorantūros, nes turi sveikatos problemų.

Pirmą prašymą pratęsti jai akademines atostogas iki 2013 m. gegužės 15 d. N. Venckienė MRU išsiuntė gegužės 9 d., kai jos brolio ir Laimutės Stankūnaitės dukra dar gyveno jos namuose.

Gegužės 15 d. N. Venckienė universitetui pateikė Viešosios įstaigos „Psichologinės paramos ir konsultavimo centras“ raštą, kuriame teigiama, kad psichologė Aušra Pundzevičienė jai teikia psichologines konsultacijas.

Tačiau Mykolo Romerio universiteto ir Vytauto Didžiojo universiteto Teisės mokslo krypties doktorantūros komiteto neįtikino „Psichologinės paramos ir konsultavimo centro“ raštas, kad dėl psichikos problemų N. Venckienei būtinos metų atostogos.

N. Venckienė buvo įpareigota iki birželio 8 d. pateikti medicininę pažymą, kurioje būtų įvertinta jos sveikatos būklę ir tik išanalizavus ją, teisėjos akademinių atostogų klausimas būtų svarstomas iš naujo.

Teisėja šį reikalavimą įvykdė. Antrajame savo prašyme pratęsti jai akademines atostogas, N. Venckienė rašė, kad yra MRU Civilinio proceso katedros dieninio skyriaus doktorantė, kad jos disertacija 2011 m. metų kovo mėnesį buvo apsvarstyta Katedros posėdyje ir rekomenduota ją taisyti.

„Pagal doktorantūros studijų planą esu išlaikiusi visus egzaminus, paskelbusi mokslinius straipsnius. Šiuo metu neturiu jokių galimybių pabaigti darbo“, - rašė teisėja ir išvardino net kelias priežastis, kodėl to padaryti negali.

Esą jos pagrindinėje darbovietėje, Kauno apygardos teisme, jai skiriamos bylos kaip ir kiekvienam teisėjui, po brolio Drąsiaus Kedžio žūties ji patyrė didelį stresą, išgyvenimus, trejus metus globojo brolio mažametę dukrelę, kuri prievarta 2012 m. gegužės 17 d. buvo atimta, dėl ko ji ir jos artimieji patyrė baisią psichologinę traumą, ją fiziškai sužalojo policijos pareigūnas.

N. Venckienė taip pat skundėsi, kad prasidėjo Andriaus Ūso bylos nagrinėjimas, kurioje jos globotinė yra pripažinta nukentėjusiąją, kuriai ji turės atstovauti teisme (prašymas rašytas birželio 4 d., kad mergaitei teisme atstovaus Vaiko teisių apsaugos tarnybos atstovė buvo nuspręsta gegužės 17 d.), kad vyksta kitos su šia pedofilijos byla susijusios bylos, kuriose ji yra proceso dalyvis.

„Kovojant dėl mažametės brolio dukrelės, nesiliaujamai tęsiasi šmeižto lavina, dėl kurios aš patyriau ir patiriu baisų stresą. Dėl mažametės mergaitės gyvybės išsaugojimo, dėl siekio, kad ją seksualiai išnaudoję iškrypėliai būtų nubausti, aš jau ketveri metai patiriu psichologinį terorą. Neturiu nei fizinių, nei dvasinių jėgų pabaigti disertacijos“, - MRU vadovybę graudino N. Venckienė, tačiau nebuvo išgirsta.

„Teisės krypties doktorantūros komitetas svarstė doktorantės prašymą pratęsti akademines atostogas, įvertinęs visus pateiktus įrodymus, konstatavo, kad nėra pakankamo pagrindo teikti, kad egzistuoja svarbios priežastys, todėl rekomenduoja nepratęsti akademinių atostogų“, - tada sakė I. Žalienė.

N. Venckienei buvo liepta pateikti prašymą dėl tolesnių studijų eigos, tačiau jo universitetas nesulaukė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.