Į prezidentus siūlomas V. Ušackas: „Ateis laikas, tuomet ir pažiūrėsime“

Vakar plačiai nuskambėjęs Vilniaus mero Artūro Zuoko pareiškimas, kad rengiantis 2014 m. prezidento rinkimams būtina jau dabar ieškoti alternatyvos šalies vadovei Daliai Grybauskaitei, sukėlė šurmulį vasaros ritmu gyvenančiame politiniame pasaulyje.

Pareiškęs kitokią nei prezidentės nuomonę V. Ušackas neteko aukšto posto. Pastaruosius kelerius metus jis darbuojasi Afganistane.<br>V. Balkūnas
Pareiškęs kitokią nei prezidentės nuomonę V. Ušackas neteko aukšto posto. Pastaruosius kelerius metus jis darbuojasi Afganistane.<br>V. Balkūnas
Daugiau nuotraukų (1)

Birutė Vyšniauskaitė

2012-07-21 11:30, atnaujinta 2018-03-17 23:29

Kai kurie politikai jau šiandien neabejoja, kad A. Zuokas, pasiskelbęs galįs vadovauti to kol kas neįvardijamo kandidato rinkimų vajui, planuoja, kad būsimuose prezidento rinkimuose dalyvaus buvęs užsienio reikalų ministras, Europos Sąjungos ambasadorius Afganistane Vygaudas Ušackas.

47 metų diplomatas, kadaise užrūstinęs prezidentę ir netekęs ministro portfelio, šios informacijos nei patvirtino, nei paneigė: „Diskusijos apie kandidatus per būsimus prezidento rinkimus – sveikintinas dalykas. Aš dėkingas, kad dainininkas Andrius Mamontovas pasiūlė mano kandidatūrą. Kai ateis laikas oficialiai kelti kandidatūras, tuomet ir pažiūrėsime.“ 

Paklaustas, ar dėl rinkimų atsisakytų svarbaus posto Afganistane, buvęs ministras kalbėjo panašiai kaip A. Zuokas, kai šis apibūdino asmenį, kokį jis matąs šalies vadovo poste.

„Lietuvai svarbu išsirinkti žmogų, kurį visi pažinotų, žinotų jo vertybes, jo valstybės viziją ir kuris geriausiai atstovautų šalies nacionaliniams interesams“, - pareiškė V. Ušackas, kurį portalo lrytas.lt surengtoje apklausoje skaitytojai įvardijo kaip vieną realiausių kandidatų į šį postą.

V. Ušacko sutartis dėl darbo Afganistane galioja iki 2014 m., tačiau yra pratęsiama kasmet. Neseniai jis buvo pratęstas iki kitų metų birželio.

Netrukus ambasadorius sugrįš į Lietuvą atostogauti. Čia jo laukia žmona Loreta su vaikais. Afganistane saugumo sumetimais visi diplomatai gyvena be šeimų.

Užsienio reikalų ministro postą V. Ušackui teko palikti 2010 m. sausį. To pareikalavo prezidentė D. Grybauskaitė, nes ją užrūstino šio diplomato pozicija dėl vadinamojo CŽV kalėjimo skandalo.

Tuomet V. Ušackas laikėsi nuomonės, kad nereikėtų paklusti šalies vadovės reikalavimams iš po žemių iškasti tą kalėjimą, nors jo nerado net speciali Seimo komisija.

„Niekam jokių nuoskaudų nejaučiu“, - diplomatiškai atsakė V. Ušackas, paklaustas, ar jau pamiršo nuoskaudą dėl to, kad D. Grybauskaitė jį išprašė iš šalies diplomatijos vadovo posto.

Netekęs jo, V. Ušackas įstojo į Tėvynės sąjungą. Tačiau pastaroji kol kas nekalba, ar ieško kandidato prezidento rinkimams tarp savų narių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.