Į vairuotojus kreipiasi ir piktai, ir linksmai

Su kiemuose savavališkai statomais automobiliais kovojantys miesto centro gyventojai pasitelkia ir įniršį, ir humorą. Apie netikėtumus, kurie laukia transporto priemonių savininkų, įspėja užrašai.

Įvažą į Maironio gatvės kiemus gyventojai apsaugo linksmu užrašu.<br>M. Patašius
Įvažą į Maironio gatvės kiemus gyventojai apsaugo linksmu užrašu.<br>M. Patašius
Daugiau nuotraukų (1)

Iveta Skliutaitė

2012-07-22 19:06, atnaujinta 2018-03-17 22:58

„Mašiną statysi – padangose oro neturėsi”, „Jei čia stovi automobilis, dūžta stiklai”, „Mašina stovės, padangos kentės”, „Neužstatyti – bus nutempta”, „Stovintiems be leidimo automobiliams blokuojami ratai”.

Tokiais gana grėsmingais įspėjimais ant garažų durų, vartų ar namo sienų nuo nepageidaujamų svetimų automobilių antplūdžio ginasi miesto centre gyvenantys kauniečiai. Esą tokios bauginamos prevencinės priemonės yra veiksmingos.

„Kantrybė baigėsi, kai šiemet pavasarį vandalai eilinį kartą sugadino užtvaro spyną, ir vairuotojai po langais vėl pradėjo masiškai statyti automobilius. Nutarėme juos pagąsdinti ir parašėme, kad pažeidėjams bus išleistas iš padangų oras. Matyti, kad tai veikia, nes dabar kieme laisviau”, – pasakojo Maironio gatvės ir Laisvės alėjos sankirtoje stovinčių namų gyventojai.

Kol A.Mickevičiaus gatvės gyventojas Rimantas Palionis ant nuosavo garažo durų nebuvo dažais užrašęs, kad jas užstačiusi transporto priemonė bus nutempta, kasdien turėdavo problemų dėl nedrausmingų vairuotojų.

„Kaimynas pamokė ir užrašiau perspėjimą.

Nuo tada galiu bet kuriuo paros metu laisvai įvažiuoti į garažą”, – pasakojo vyras.

Užrašų, kuriais mandagiai būtų prašoma neužstatyti garažo durų, kiemo vartų ar pravažos, Kauno centre yra vos vienas kitas. Tikriausiai gyventojai įsitikinę, kad geranoriški perspėjimai mokėti už automobilių stovėjimą gatvėse vengiančių, todėl į kiemus bandančių įsigrūsti vairuotojų nesudrausmins.

Vis dėlto Maironio gatvės vieno namo gyventojai į jų kieme automobilius statančius vairuotojus kreipiasi su humoru.

„Zuikuti, neužstatyk įvažiavimo” – pakabino ant vartų prašymą. Nuo tada įvaža nuolat būna laisva.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.