Rinkimai artėja, taupuoliai drąsėja

Ak, tie rinkimai! Jiems priartėjus palūžta netgi tvirčiausieji. Pavyzdžiui, Seimo pirmininkė I. Degutienė.

Daugiau nuotraukų (1)

Vytautas Bruveris

Jul 25, 2012, 8:18 AM, atnaujinta Mar 17, 2018, 9:15 PM

Seimo narių lėšų parlamentinei veiklai laidymo per antrąjį metų ketvirtį ataskaitoje – lyg ir nieko nauja. Maksimalią sumą – apie pusseptinto tūkstančio litų – iki cento iššlavė kone absoliuti dauguma politikų.

Tačiau kas čia!? Didžiausių taupuolių, kurie lyg perlai žibėjo visą kadenciją, saujelėje nebeliko Seimo pirmininkės. Toji, kuri drįsdavo išleisti vos kokį tūkstantį ir uoliai tuštino tik savo reprezentacinį fondą, šįkart beveik neatsiliko nuo didžiausių išlaidautojų – ištaškė net 6413 litų.

Konservatorių žvaigždę pakirto ta pati liga, kuri paguldė ir kitas jos bendražyges – pavyzdžiui, A.Bilotaitę arba karo ministrę R. Juknevičienę.

Tai – silpnybė gražiems rinkimų drabužėliams, skambiai pavadintiems „veiklos ataskaitomis”.

Už 5200 litų parengtas reklaminis leidinėlis apie visą kadenciją, papuoštas I. Degutienės rinkimų šūkiais, – tiesiog puikus. Čia ir nuotraukos su visais (nuo mokinių iki H. Clinton), ir jautrus kreipimasis į savo sostinės Naujamiesčio apygardos rinkėjus.

Skyrelis „Mano įgyvendintos iniciatyvos” taip pat jau nebado akių kuklumu. Pavyzdžiui, sužinome, kad tik Seimo pirmininkės dėka mūsų teisėsauga vėl sujudo Sausio 13-osios ir Medininkų bylose, nors tuo gyrėsi ir pati prezidentė.

O ką jau kalbėti apie žygdarbius pačioje Naujamiesčio apygardoje!

Čia – ir kova su triukšminga kažkokios jau nebeveikiančios kavinės ventiliacijos sistema, ir atnaujinti šaligatviai, pastatyti šviesoforai.

Ne mažiau įspūdingos ir šios politikės, pasižyminčios išskirtiniu stuburo lankstumu, pagyros, kad ji kaip uola laikėsi visais svarbiausiais klausimais.

Taip, laikėsi, bet ėmė ir suklupo ties smulkmena – 5200 litų, kuriuos sukrapštė visi mokesčių mokėtojai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.