Buvusio Vilniaus mero V. Navicko byloje apklausti du liudytojai

Piktnaudžiavimu tarnyba kaltinamo

V. Navickui pateikti kaltinimai dėl piktnaudžiavimo tarnyba ir kišimosi į valstybės tarnautojo ar viešojo administravimo funkcijas atliekančio asmens veiklą.<br>V. Balkūnas
V. Navickui pateikti kaltinimai dėl piktnaudžiavimo tarnyba ir kišimosi į valstybės tarnautojo ar viešojo administravimo funkcijas atliekančio asmens veiklą.<br>V. Balkūnas
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

Jul 27, 2012, 3:40 PM, atnaujinta Mar 17, 2018, 7:24 PM

Penktadienį teismo posėdyje buvo apklausta buvusi savivaldybės kontrolieriaus pavaduotoja Asta Aranauskienė ir buvusi V. Navicko patarėja, Kontrolės komiteto ir tarybos narė Larisa Dmitrijeva. Buvusiam savivaldybės darbuotojui Arūnui Totoraičiui įteikti šaukimo nepavyko.

Įtariama, kad V. Navickas buvusį savivaldybės kontrolierių Šarūną Skučą vertė pakeisti Kontrolės ir audito tarnybos atliktą bendrovių „Vilniaus šilumos tinklai“ ir „Vilniaus vystymo kompanija“ audito ataskaitas.

V. Navickui pateikti kaltinimai dėl piktnaudžiavimo tarnyba ir kišimosi į valstybės tarnautojo ar viešojo administravimo funkcijas atliekančio asmens veiklą.

A. Aranauskienė teigė savo nuomonę galėjusi susidaryti tik iš nuogirdų.

„Aš galėjau susidaryti tik nuomonę iš nuogirdų. Skučas pakankamai kaip vadovas buvo santūrus, savo nuomonės bendradarbiams nereikšdavo“, - pasakojo A. Aranauskienė.

Ji prisiminė įvykį Vilniaus miesto savivaldybės lifte, kai kartu su ja važiavo Š. Skučas, o vėliau įlipo V. Navickas.

„Pokalbis buvo apie atliktus darbus, gal apie „Vilniaus vystymo kompanijos“ (...), gal kiek aštrokas pokalbis buvo. Kas dėl įrašo, aš tame nedalyvavau“, - sakė A. Aranauskienė.

Ankstesniame posėdyje, kuris vyko liepos 10 dieną, spaudimą galimai atskleidžiantis įrašas buvo išklausytas.

''Tu viską darai, kad Tėvynės sąjunga praloštų rinkimus, ar tu supranti?“ - įraše girdėti V. Navicko priekaištai Š. Skučui.

''Ar tu žinai, kad Kontrolės komitetas yra pozicijos komitetas tiek savivaldybėje, tiek Seime. Tai du dabar pozicija ar opozicija. Tu susigaudyk politinėje situacijoje“, - girdėti mero raginimas.

Buvusi tarybos narė L. Dmitrijeva teismui penktadienį sakė nemananti, kad V. Navickas kuo nors nusižengė.

„Aš tikrai nemanau, kad jis nusižengė“, - sakė liudytoja. Ji kalbėjo, kad Š. Skučas nebuvo geriausias kontrolierius, o jo vadovaujama tarnyba yra savivaldybės veidas.

Liudytoja pripažino, kad mero V.Navicko kadencijos metu ji dar buvo ir V.Navicko patarėja.

Pasak jos, meras skubos tvarka teikė pasiūlymą tarybai dėl Š. Skučo atleidimo, o tai padaryti paskatino kontrolieriaus neveiklumas, pernelyg ilgai trukusios audito ataskaitos. Be to, peržiūrėjus buvimo darbe fiksavimo išklotines paaiškėjo, kad Š. Skučas daro pravaikštas.

„Aš negirdėjau, kad meras grasintų, aš Skučui pasakiau, kad gerai pagalvotų, dėl ko prasidėjo problemos“, - ikiteisminio tyrimo metu pareigūnams yra sakiusi tarybos narė.

Teismo paklausta, apie byloje esančius duomenis, kad galėjo būti grasinta Š.Skučui, esą nei jis, nei jo vaikai negaus darbo, L.Dmitrijeva atsakė, kad ji pagal išsilavinimą yra pedagogė, smurtas ir prievarta jai svetimi, ji labiau linkusi bendraujant išklausyti žmogų, suprasti jo požiūrį.

Kitas teismo posėdis vyks rugsėjo 11 dieną, į jį kviečiamas A. Totoraitis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
REPORTERIS: esminiai pokyčiai Vilniaus oro uoste