N. Venckienė vis dar tikisi, kad L. Stankūnaitės dukra augs su ja

Buvusi Kauno apygardos teismo teisėja Neinga Venckienė išlaukė tris mėnesius ir Lietuvos Aukščiausiajam Teismui padavė kasacinį skundą, kuriuo skundžia Klaipėdos apygardos balandžio 18 d. nutartį, kuria paliktas galioti Kėdainių rajono apylinkės teismo sprendimas Drąsiaus Kedžio ir Laimutės Stankūnaitės dukrą perduoti mamai.

N. Venckienė laukė iki paskutinės dienos.<br>J. Stacevičius
N. Venckienė laukė iki paskutinės dienos.<br>J. Stacevičius
Daugiau nuotraukų (1)

Asta Kuznecovaitė

Jul 29, 2012, 2:25 PM, atnaujinta Mar 17, 2018, 6:29 PM

N. Venckienė iš Lietuvos Aukščiausiojo Teismo gavo atsakymą, kad jos skundas yra priimtas ir bus nagrinėjamas. Tiesa, kada įvyks teismo posėdis, nenurodoma.

Pernai, gruodžio 16 d., po ketverius metus trukusių teismų, Kėdainių rajono apylinkės teismas nusprendė, kad nėra jokių įrodymų, jog mergaitės mama L. Stankūnaitė negali auginti savo dukters ir nurodė iki gruodžio 31 d. grąžinti vaiką mamai.

N. Venckienė šį teismo sprendimą apskundė apeliacine tvarka, tačiau jos skundas buvo atmestas. „Kolegija nenustatė jokių tėvų valdžios apribojimo pagrindų ir pripažino, kad praėjusių metų gruodžio 16 dienos Kėdainių rajono apylinkės teismo sprendimas yra teisingas ir pagrįstas“, - iškart po skundo nagrinėjimo teigė Klaipėdos apygardos teismo atstovė Erika Tamošaitienė.

Tačiau net ir gavusi neigiamą atsakymą, N. Venckienė neskubėjo vykdyti teismo sprendimo. Dėl to jai yra iškelta baudžiamoji byla.

Mergaitė iš tuometinės teisėjos buvo paimta šių metų gegužės 17 d., antstolei Sonatai Vaicekauskienei į pagalbą pasitelkus dideles policijos pajėgas.

Lietuvos Aukščiausiajam Teismui Klaipėdos apygardos teismo nutartį buvo galima apskųsti per tris mėnesius. Laukusi iki paskutinės dienos N. Venckienė tai ir padarė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.