„Drąsos kelio“ partijos susitikimas - be N. Venckienės, bet su A. Baukute

Sekmadienį Vilniaus „Litexpo“ parodų centre „Drąsos kelio“ partijos dalyviai susitiko su rėmėjais. Sveikatos problemų turinti Neringa Venckienė renginio pradžioje nepasirodė, tačiau žurnalistų dėmesį iš karto atkreipė Seimo narė Asta Baukutė su vyru Kęstučiu Rupulevičiumi. Pora neslėpė, kad į susitikimą atėjo ne šiaip sau. Renginiui vietą pasiūlęs Stasys Brundza irgi turi didelių planų.

A. Baukutė su vyru į susitikimą atvažiavo visureigiu, kuris kadaise nuvertė šviesoforą.<br>J. Stacevičius
A. Baukutė su vyru į susitikimą atvažiavo visureigiu, kuris kadaise nuvertė šviesoforą.<br>J. Stacevičius
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jul 30, 2012, 8:59 AM, atnaujinta Mar 17, 2018, 6:12 PM

„Kodėl gi ne, aš dar turiu parako parakinėje“, - į lrytas.lt klausimą, ar ruošiasi dalyvauti Seimo rinkimuose atsakė žinomas lenktynininkas S. Brundza.

Juokaudamas jis pridūrė, kad prieš porą metų, būdamas 63-jų, prie „Chevrolet Corvette“ vairo dar dalyvavo Palangoje vykusiose 1000 kilometrų lenktynėse.

Būtent S. Brundza pasiūlė vietą, kurioje susirinko šių metų sausį įkurtos „Drąsos kelio“ partijos nariai, rėmėjai ir patvirtino kandidatų į Seimo narius sąrašą.

Susirinkimas vyko vienoje „Litexpo“ parodų centro posėdžių salėje, esančioje greta S. Brundzos senovinių automobilių ekspozicijos.

Susirinkimą organizavęs ir vedęs žurnalistas, buvęs „Lietuvos žinių“ vyriausiasis redaktorius Valdas Vasiliauskas portalui Lrytas.lt sakė, kad šiuo metu sąraše yra 121 žmogus. „Žinoma, čia dabar susirinko ne visi - vieni atostogauja, kiti išvykę, treti negalėjo ištrūkti iš darbų“, - sakė V. Vasiliauskas.

Iš tiesų posėdžių salėje susirinko 50 - 60 žmonių. Prezidiume be V. Vasiliausko kitas dvi vietas užėmė šios partijos pirmininkas kunigas Jonas Varkala ir buvęs užsienio reikalų ministras Povilas Gylys.

Abu pasakė ugningas kalbas. „Norint pakeisti sistemą, mums reikia ne 10, bet kokių 30 - 40 vietų“, - rėžė J. Varkala. „Kas mus jungia - tai bendras vertybių pagrindas“, - kalbėjo P. Gylys.

Tačiau į pranešėjų kalbas ir bendrą susirinkimo nuotaiką žvelgiant iš šono susidarė įspūdis, nukeliantis daugiau nei du dešimtmečius atgal, kai kūrėsi Sąjūdis. Tuomet patys įvairiausi žmonės susivienijo prieš bendrą priešą - Sovietų Sąjungą.

Dabar itin marga „Lietuvos sąrašo“ publika taip pat susibūrė prieš bendrą priešą, kurį pavadino sistema. Nuo pranešėjų kliuvo visiems, kas, jų manymu, pakliūna į sistemą. Labiausiai - teismams ir valdžiai.

Tarp susirinkusių advokatas Jonas Ivoška, Kovo 11-osios Akto signataras Algirdas Patackas, Seimo nariai Aurelija Stancikienė ir Saulius Stoma, žemaičių valstybės idėjos autorius Egidijus Skarbalius ir keli kiti visuomenei pažįstamų arba visai nežinomų žmonių.

Bene pusvalandį kalbėjęs P. Gylys įrodė, kad dar nepamiršo demagogijos įgūdžių.

„Mes ne šiaip sau einame į Seimą, mes tikrai žinome, kaip padaryti tvarką“, - baigus kalbėti P. Gyliui užtikrino V. Vasiliauskas.

Paskelbtas pirmas partijos dešimtukas į Seimą.

Pirmoji vieta atiteko Neringai Venckienei.

Dešimta vieta - Vytautas Matulevičius, devinta - Linas Petronis, aštuntoji - Stasys Brundza, septinta - Vytautas Daujotis, šešta - Jonas Varkala, penkta - Gintaras Aleknonis, ketvirta - Algirdas Patackas, trečia - Povilas Gylys, antra - Valdas Vasiliauskas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.