VRK narys kreipiasi į policiją, kad ši atvesdintų vieną A. Zuoko partijos vadovų

Vyriausiosios rinkimų komisijos (VRK) narys Liutauras Ulevičius kreipiasi į policiją, kad ši į VRK atvesdintų partijos „Taip“ atsakingąjį sekretorių Robertą Filistovičių. Mat R. Filistovičius jau savaitę vengia susitikti. L. Ulevičiaus nuomone, ant „Taip“ būstinės esantys užrašai, tarp jų partijos vadovo Artūro Zuoko atvaizdas, yra nežymėta politinė reklama, todėl jis nori išrašyti administracinės teisės pažeidimo protokolą.

Daugiau nuotraukų (1)

Andrius Sytas

Aug 6, 2012, 3:29 PM, atnaujinta Mar 17, 2018, 1:37 PM

„Taip, teikiu policijai pareiškimą atvesdinti į VRK sąjungos „Taip“ rinkimų štabo vadovą R. Filistovičių. Tai padarysiu artimiausiu metu“, - lrytas.lt sako L. Ulevičius.

Jis teigia taip padaręs, nes R. Filistovičius jo vengia.

Pirmą kartą L. Ulevičius susisiekti su R. Filisotovičiumi bandė trečiadienį. Tačiau partijos štabo darbuotojai tvirtino, kad būstinėje nėra.

Penktadienį L. Ulevičius, eidamas pro „Taip“ būstinę, pastebėjo R. Filistovičių ir priėjo pabendrauti. Partija yra įsikūrusi tiesiai prieš VRK pastatą, kitoje gatvės pusėje.

„Sakiau jam, reikia aiškintis dėl šios reklamos, reikia rašyti protokolą. Tačiau R. Filistovičius atsiprašinėjo, kad neturi laiko, dievagojosi, kad užsiėmęs, prašė susisiekti vėliau. Sutarėme, kad jis man pirmadienį 10 val. paskambins, kitaip teks kreiptis į policiją dėl atvesdinimo“, - dėstė L. Ulevičius.

Pirmadienį 10 val. R. Filistovičius nepaskambino ir nekėlė ragelio. Vėliau jis atmetinėjo skambučius. „Dėl to nusiunčiau jam SMS, kad kreipiuosi į policiją, ir pradėjau aiškintis, kokia forma reikia kreiptis“, - sakė L. Ulevičius.

Administracinės teisės pažeidimo protokolą L. Ulevičius nori išrašyti dėl nepažymėtos politinės reklamos. Už tokį pažeidimą gręsią iki 5 tūkst. litų bauda.

L. Ulevičiaus nuomone, ant partijos būstinės durų esantys vaizdiniai yra politinė reklama, kurių viešinimas rinkimų kampanijos laikotarpiu yra draudžiamas.

Su partijos „Taip!“ vadovais lrytas.lt susisiekti nepavyko.

Eiliniai Seimo rinkimai vyks spalio viduryje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.