Viešųjų pirkimų tarnyba klibina ir Seimą

Seimo kanceliarija nesilaiko viešųjų pirkimų tvarkos. Iš Viešųjų pirkimų tarnybos patikrintų septyniolikos viešųjų pirkimų vienuolikoje nustatyta Viešųjų pirkimų įstatymo pažeidimų, o tris neteisėtas sutartis su bendrovėmis „Publicum“, „Amanda“, ir „Vestekspress“ Tarnyba rekomendavo nutraukti.

Viešųjų pirkimų tarnyba, vadovaujama Ž. Plytniko, pažeidimų rado ir Seimo kanceliarijoje.<br>R. Danisevičius
Viešųjų pirkimų tarnyba, vadovaujama Ž. Plytniko, pažeidimų rado ir Seimo kanceliarijoje.<br>R. Danisevičius
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Aug 8, 2012, 10:38 AM, atnaujinta Mar 17, 2018, 12:35 PM

VPT nustatė, kad sutartis su bendrove „Publicum“ (numatoma vertė – daugiau nei 184 tūkst. litų) dėl projektų „Lietuvos valstybingumo istorinis paveldas elektroninėje erdvėje“ ir „E-Seimas“ – elektroninės demokratijos priemonių plėtojimas Lietuvos Respublikos Seime“ viešinimo pasirašyta pažeidžiant Viešųjų pirkimų įstatymo nuostatas.

Šį pirkimą vykdydama skelbiamų derybų būdu, perkančioji organizacija nesiderėjo su tiekėjais dėl pirkimo sutarties sąlygų ir nesiekė geriausio rezultato.

Nors „Publicum“ nepateikė perkančiosios organizacijos reikalavimų atitinkančio neįprastai mažų pasiūlymų kainų pagrindimo, pasiūlymo neatmetė ir pagrindimą pripažino tinkamu. Sutartis su bendrove „Amanda“ dėl automobilinių keltuvų techninės priežiūros ir remonto darbų paslaugų, VPT nuomone, taip pat turėtų būti nutraukta, nes raštu apklaususi tik vieną tiekėją, perkančioji organizacija pažeidė skaidrumo ir lygiateisiškumo principus ir pirkimų tikslą - sudaryti sutartį racionaliai naudojant lėšas.

Įstatymo nuostatoms prieštarauja ir su bendrove „Vestekspress“ sudaryta 36 mėnesių trukmės daugiau nei 3,7 mln. litų vertės sutartis dėl Seimo narių ir Seimo kanceliarijos darbuotojų tarnybinių kelionių aptarnavimo ir Seimo kvietimu atvykstančių oficialių delegacijų priėmimo bei kitų Seimo renginių organizavimo paslaugų.

Pirkimo techninėje specifikacijoje perkančioji organizacija nenurodė nei šių paslaugų preliminarių apimčių, nei išsamių jų techninių reikalavimų, todėl teikėjas negalėjo objektyviai apskaičiuoti ir nurodyti šių paslaugų kainų, kadangi jos buvo įskaičiuotos į bendrą kelionės kainą, o perkančioji organizacija įsitikinti kainos pagrįstumu ir įsigyti paslaugų racionaliai naudojant tam skirtas lėšas, konstatuojama viešai paskelbtoje Lietuvos Respublikos Seimo kanceliarijos viešųjų pirkimų vykdymo tvarkos patikrinimo ataskaitoje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.