Kelmės politikui priekaištaujant dėl V. Matuzo vietos TS-LKD rinkimų sąraše, R. Juknevičienė primena vykus reitingavimą

Krašto apsaugos ministrė ir konservatorių partijos pirmininko pavaduotoja Rasa Junevičienė

Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

Aug 9, 2012, 12:49 PM, atnaujinta Mar 17, 2018, 11:56 AM

Dėl to, kad V. Matuzui sąraše atiteko 37 vieta, TS-LKD Kelmės skyriaus pirmininkas Egidijus Ūksas informavo atsisakantis savo 141-osios vietos.

„Manau, kad 141-a vieta turbūt nėra ta vieta, dėl kurios labai džiaugtųsi vienas ar kitas narys, tačiau reikia neužmiršti, kad tokią eilę sustatė pati partija, patys žmonės. Pas mus buvo turbūt vienintelė partija visoje Lietuvoje, kur kiekvienas partijos narys galėjo balsuoti, dauguma pasinaudojo šita teise, ir sąrašą sustatė ne kokie nors partiniai funkcionieriai, ne kokie nors įtakingi žmonės, bet patys partijos nariai, kurių yra keliolika tūkstančių pas mus“, - Žinių radijui ketvirtadienį sakė R. Juknevičienė.

Iš parlamento rinkimų pasitraukęs 41 metų kelmiškis pedagogas savo vietą pasiūlė korupcija kaltinamam V. Matuzui. Vienmandatėje apygardoje savo kandidatūros nekeliantis E. Ūksas tvirtino, kad taip pasielgė dėl moralinių nuostatų, kurių pasigenda, ketvirtadienį rašo „Lietuvos rytas“.

Kelmės rajono tarybos narys prisiminė prieš aštuonerius metus korupcija įtartus parlamentarus Vytenį Andriukaitį, Arvydą Vidžiūną ir Vytautą Kvietkauską, kurie patys pasitraukė iš Seimo ir nedalyvavo rinkimuose: „Dabar matome, kokia įvykusi moralinė devalvacija – partijai šešėlį metęs V. Matuzas viešai kalba, jog lauks teismo sprendimo. Anksčiau taip kalbėti niekas nebūtų drįsęs“.

„Manau, gerbiamam Seimo nariui V. Matuzui kandidatuoti TS-LKD sąrašo paskutinėje vietoje būtų pats tinkamiausias ir garbingiausias būdas pasitikrinti rinkėjų pasitikėjimą“, – rašo Kelmės politikas.

„Tai, kad yra tam tikrų spręstinų dalykų, tai faktas, ir dabar teisėsauga aiškinasi dėl Vito Matuzo ir, aš manau, išsiaiškins. Mes pasitikime Lietuvos teisėsauga ir šiuo metu padarėme viską, ką galėjome iš partijos pusės, kad teisėsauga galėtų sėkmingai tuos veiksmus atlikti“, - ketvirtadienį sakė R. Juknevičienė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.