Alytaus puošmena tapo skveras

Alytuje baigiamas tvarkyti Senamiesčio skveras jau tapo traukos vieta. Prie spalvingų fontanų ir fontanėlių žmonės traukia netgi po vidurnakčio.

Į atnaujintą Senamiesčio skverą alytiškiai traukia ne tik dieną, bet ir vidurnaktį.<br>Z. Šilinskas
Į atnaujintą Senamiesčio skverą alytiškiai traukia ne tik dieną, bet ir vidurnaktį.<br>Z. Šilinskas
Daugiau nuotraukų (1)

Genovaitė Rafanavičienė („Lietuvos rytas”)

2012-08-24 08:36, atnaujinta 2018-03-17 04:45

Atnaujintas Senamiesčio skveras karštomis vasaros dienomis tampa atgaiva žmonėms, o sutemus vilioja spalvingais fontanų šokiais.

Šiam apleistam skverui Alytaus centre abipus S. Dariaus ir S. Girėno gatvių iš Europos Sąjungos fondų bei savivaldybės biudžeto skirta 4,4 mln. litų.

Šiuos rekonstrukcijos darbus atliekanti įmonė „Alkesta” sulaukė iš savivaldybės priekaištų dėl vejos įrengimo, bet defektus jau baigia ištaisyti.

Lyg kontrastas Senamiesčio skverui – prieš trejus metus pradėta ir iki šiol nebaigta netoliese esančios pagrindinės mieste Rotušės aikštės rekonstrukcija.

Čia dirbusios ir jau bankrutavusios Vilniaus bendrovės „Luidas” broką tenka taisyti ir darbus užbaigti vietos statybininkams.

Didesnę dalį prastai paklotų trinkelių išardė ir perkloja „VA statyba”, o „Algraižė” tvarko likusią aikštės dangos dalį ir čia įrengs fontaną.

Iš viso Alytuje parengta daugiau negu 40 įvairių projektų, juos įgyvendinus bus visiškai atnaujinta ir pagerinta Alytaus miesto infrastruktūra. Tam prireiks 260 milijonų litų.

Taip pat per porą metų ketinama pastatyti pėsčiųjų ir dviračių tiltą per Nemuną. Jis bus per Pirmąjį pasaulinį karą susprogdinto geležinkelio tilto vietoje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.