Švietimo darbuotojai planuoja ministro palydėtuvių mitingą

Pedagogų profesinės sąjungos

Švietimo įstaigų darbuotojai dar ketina patriukšmauti.<br>V. Ščiavinsko nuotrauka iš archyvo
Švietimo įstaigų darbuotojai dar ketina patriukšmauti.<br>V. Ščiavinsko nuotrauka iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

Aug 24, 2012, 2:26 PM, atnaujinta Mar 17, 2018, 4:29 AM

„Įvertinę tai, kad tikriausiai mes pakeisti praktiškai kažko negalime, nes ministro kadencija baigiasi, ir jisai tikrai nerodys jokių pastangų, kad patenkintų profesinių sąjungų reikalavimus, mes nutarėme šiek tiek pakeisti protesto formą ir vietoj streiko, taupydami žmonių sveikatą, atsižvelgdami į ugdymo proceso svarbą ir politinę situaciją, organizuoti prie Švietimo ir mokslo ministerijos visuotinį mitingą, kitaip sakant, palydėtuves ponui ministrui“, - penktadienį sakė Žemaitijos regiono profesinių sąjungų susivienijimo (ŽRPSS) pirmininkas Eugenijus Jesinas.

Lietuvos švietimo profesinės sąjungos (LŠPS) vadovas Audrius Jurgelevičius penktadienį Vilniuje vykstančioje konferencijoje, kurioje aptariami švietimo klausimai, taip pat sakė, kad mitingas neplanuojamas, nes jis artėjant rinkimams greičiausiai būtų palaikytas tiesiog politikavimu.

Pasak E. Jesino, mitingo data šiuo metu derinama su LŠPS, jis turėtų įvykti apie antroje rugsėjo pusėje, arba spalį.

LŠPS ir ŽRPSS praėjusį vasarį buvo surengusios įspėjamąjį streiką. Tuomet dviejų valandų streike dalyvavo apie 300 mokyklų, iš viso jų Lietuvoje yra apie 1300.

Streikuotojai reikalavo keisti mokyklų finansavimo sistemą, atidėti planuojamą pedagogų atestaciją, koreguoti darbo apmokėjimo tvarką taip, kad būtų užtikrintas darbo krūvis.

Neterminuotą streiką pavasarį kelis kartus grasinę pradėti švietimiečiai jo pradžią vis nukeldavo.

A. Kubilius: „Mums nevisada pavyksta tinkamai įvertinti pedagogų darbą“ Premjeras Andrius Kubilius pripažįsta, kad mokytojo darbas ne visada įvertinamas tinkamai. „Tikrai mums ne visada pavyksta sukurti pačias geriausias sąlygas ir įvertinti mokytojų darbą tinkamai, bet visiškai akivaizdu, kad ir čia mes turime eiti į priekį, ieškoti naujų galimybių, naujų perspektyvų, iš tikrųjų sudaryti galimybes mokytojui jaustis tikrai autoritetu, kurį gerbia ne tik mokiniai, bet ir gerbia valstybė“, - kreipdamasis į Vilniuje penktadienį vykstančios konferencijos „Švietimas regionuose 2012. Pedagogo kvalifikacija - svarbiausias švietimo kokybės veiksnys“ dalyvius sakė A. Kubilius. Vėliau kalbėdamas su žurnalistais premjeras teigė, kad jam tūksta žodžių apibūdinti mokytojo reikšmę perteikiant vaikams žinias ir formuojant „XXI amžiui būtiną žingeidumą, kurį jauni žmonės turi išsinešti į visą gyvenimą“. Anot jo, labai svarbūs dalykai yra „mokytojų kvalifikacijos tobulinimas, mokytojų autoritetų stiprinimas, galų gale elementarios drausmės mokyklose stiprinimas“. „Be abejo, labai svarbūs yra ir finansavimo dalykai švietime. Norėčiau tiktai priminti, kad per paskutinius keletą metų mokyklų infrastruktūros renovavimui, rekonstravimui yra išleista virš pusantro milijono (milijardo. – Red.) litų, didžioji dalis - iš europinių pinigų, bet tai yra tikrai mūsų pinigai, dideli pinigai. Lygiai taip pat toliau turime žiūrėti, kaip tobulinti ir mokytojų darbo finansavimą“, - žurnalistams dėstė ministras pirmininkas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.