Norvegijos kalėjimuose lietuvių nusikaltėlių daugiau nei norvegų

Ypač žiaurūs lietuvių gaujų siautėjimai Norvegijoje ne juokais gąsdina šios turtingiausia Europos valstybe laikomos šalies gyventojus. Kas verčia lietuvius plėšti, žudyti ar prekiauti narkotikais, Lietuvoje aiškinosi norvegų žurnalistai, rašo „Kauno diena“.

Norvegije lietuviai dažnai pristatomi kaip nusikaltėlių tauta.<br>G. Šiupario asociatyvi nuotr.
Norvegije lietuviai dažnai pristatomi kaip nusikaltėlių tauta.<br>G. Šiupario asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Aug 28, 2012, 10:09 AM, atnaujinta Mar 17, 2018, 2:52 AM

Savo įžvalgomis kolegos iš Norvegijos pasidalijo ir su dienraščio žurnalistais.

„Šiuo metu Norvegijoje gyvena apie 40 tūkst. lietuvių. Dauguma jų yra kvalifikuoti specialistai, puikūs darbininkai, be kurių mes neišsiverstume. Vis dėlto į šalį atvyko ir nemažai nusikaltėlių. Jau šiuo metu Norvegijos kalėjimuose lietuvių nusikaltėlių daugiau nei norvegų. Tad mums svarbu suprasti priežastis.

Taip pat norime išsklaidyti pačių norvegų stereotipus. Lietuviai pristatomi kaip nusikaltėlių tauta, o tai nėra tiesa“, - sakė vieno didžiausių Norvegijos dienraščių „Dagbladet“ žurnalistas Gunnaras Thorenfeldtas.

Žurnalistas pripažino, kad nerimą kelia anaiptol ne tik atvykėlių lietuvių nusikaltimai. “Be lietuvių, Norvegijoje taip pat veikia organizuotos Kosovo albanų, bulgarų, Šiaurės Afrikos tautų gaujos. Taip pat yra ir norvegų gaujų, tačiau lietuviai pasižymi ypatingu žiaurumu, nepakantumu.

Be to, jie kontroliuoja, ko gero, visas sunkiausių nusikaltimų sritis. Išeivių iš Lietuvos gaujos prekiauja narkotikais, žmonėmis ir vykdo organizuotas vagystes“, - pasakojo jis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.