Konservatoriai iš partijos pašalino du buvusius KGB rezervistus

Seimą valdanti partija išmetė du savo narius. Tėvynės sąjungos – Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) Priežiūros komitetas iš partijos pašalino buvusius KGB rezervo karininkus Romą Kalvaitį ir Stasį Okunevičių.

Pasak A. Anušausko, abu buvę KGB rezervistai yra pašalinti iš konservatorių partijos.<br>R. Neverbickas
Pasak A. Anušausko, abu buvę KGB rezervistai yra pašalinti iš konservatorių partijos.<br>R. Neverbickas
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Aug 29, 2012, 5:22 PM, atnaujinta Mar 17, 2018, 1:54 AM

Informaciją apie politikų praeitį paviešino portalas delfi.lt. Pasak TS-LKD Priežiūros komiteto pirmininko Arvydo Anušausko, nors S. Okunevičius apie savo praeitį partiją buvo informavęs anksčiau, jis tai padarė per vėlai. O apie R. Kalvaičio bendradarbiavimą su KGB partijai apskritai nebuvo žinoma iki publikacijos.

„Svarstėme klausimą dėl partijos narių, kurių dokumentai buvo paskelbti tinklalapyje kgbveikla.lt, kurie buvo įtraukti į rezervą, ir priėmėme sprendimą juos pašalinti iš partijos. Turiu pažymėti, kad abu jie, suprasdami savo dviprasmišką situaciją, su šiuo sprendimu sutinka“, - agentūrai BNS sakė Priežiūros komiteto vadovas A. Anušauskas.  

Pasak jo, abu buvę KGB rezervistai šalinimui iš partijos neprieštaravo.

Iš partijos pašalinti KGB rezerve vyr. leitenanto laipsnį turėjęs Romas Kalvaitis ir tokį pat laipsnį turėjęs Stasys Okunevičius. Pastarasis iš partijos pašalintas nepaisant to, jog apie priklausymą rezervui yra anksčiau pranešęs partijai, taip pat dalyvavo parlamento gynyboje per 1991 metų sausio 13-ąją, buvo savanoris.

„Vienas iš pašalintųjų dalyvavo parlamento gynyboje, turi kitų nuopelnų, bet toks sprendimas priimtas, nes apie tokį faktą kaip priklausymas KGB rezervui visgi reikėtų pranešti stojant į partiją, o ne praėjus 12 metų“, - sakė A. Anušauskas.

Prie keletą savaičių portalas delfi.lt taip pat paviešino, kad su KGB buvo susidėję Darbo partijos nariai Pranas Vičiulis ir Stasys Stonkus. Jiems buvo rekomenduota patiems palikti partiją.

Lietuvos gyventojų genocido ir rezistencijos tyrimo centras yra paskelbęs 238 buvusių Sovietų Sąjungos specialiosios tarnybos – KGB – rezervo karininkų pavardes. Tarp jų yra ir teisėjų, diplomatų, advokatų ir kitų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.