Laikai keičiasi, bet apetitas – ne

Prognozuoti būsimų Seimo rinkimų rezultatus – sudėtinga, bet ne beviltiška – mat kai kurios valdžios partijos netgi nelaukdamos rinkimų finišo išsiduoda, kad iš jų nieko gera nebesitiki. Tai, regis, nujaučia ir konservatoriai, vieną po kito kepantys Vyriausybės nutarimo projektus dėl naujų ambasadorių skyrimo.

Daugiau nuotraukų (1)

Tadas Ignatavičius

Aug 29, 2012, 9:09 AM, atnaujinta Mar 17, 2018, 2:21 AM

Sparnus jau pakėlė net premjero dešinioji ranka D. Matulionis. Ministro pirmininko tarnybos kancleris į Vokietiją turėtų išrūkti dar net nesibaigus rinkimams. Šilta vieta apsirūpino ir premjero patarėjas N. Tankevičius. Dėl ambasadoriaus posto Taline jis pusiaukelėje metė derybas su Europos Komisija dėl paramos Ignalinos atominei elektrinei.

Pasikeitus valdžiai bedarbio duonos neteks krimsti ir kai kuriems viceministrams.

Antai užsienio reikalų viceministrė A. Skaisgirytė-Liauškienė jau turi bilietą į Londoną, o jos kolega E. Meilūnas gali krautis lagaminus tolimai kelionei į Japoniją.

Panašūs dalykai dėjosi ir 2000 metais. Po buvimo valdžioje konservatorių apetitas tada buvo žvėriškas. Dešinieji dar prieš rinkimus organizuotai informavo partijos vadovybę, kokius postus norėtų gauti išėję iš Seimo. Jų įdarbinimu turėjo rūpintis specialiai frakcijoje sudaryta grupė.

Ekonominių nusikaltimų tyrimo komisijai tada vadovavęs S. Slavickas pageidavo darbo Valstybės saugumo departamento Marijampolės skyriuje ar Kalvarijos muitinėje, o buvęs sveikatos apsaugos ministras J. Galdikas norėjo vadovaujamo posto šioje sistemoje.

Užverti Seimo duris turėjusi dainininkė N. Ambrazaitytė svajojo vadovauti Signatarų namams, o jos kolega S. Čirba tapti Ukmergės pašto viršininku.

Dabar tarp veikėjų, turėsiančių nulipti nuo valdžios olimpo, siaučia kitokios mados. Vis dėlto nuo pagrindinio kurso toli nenukrypta.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.