Kaune - dar vienas bandymas gelbėti koaliciją

Ketvirtadienį vakare Kauno savivaldybėje rengiamas dar vienas išplėstinis

A. Kupčinsko pozicija itin nepatenkinti liberalcentristai ir „tvarkiečiai“.<br>M. Patašius
A. Kupčinsko pozicija itin nepatenkinti liberalcentristai ir „tvarkiečiai“.<br>M. Patašius
Daugiau nuotraukų (1)

Arūnas Karaliūnas

2012-08-30 18:25, atnaujinta 2018-03-17 01:22

Didelių nesutarimų tarp valdančiųjų kilo dėl Kauno termofikacinės elektrinės (KTE) pardavimo, mat šiam sandoriui aršiai pasipriešino Kauno meras konservatorius Andrius Kupčinskas.

Jis mano, kad leidimas Rusijos dujų milžinui „Gazprom“ parduoti KTE JAV registruotai bendrovei „Clement Power Venture“ gali būti nenaudingas miestui. Oponentai atkerta, kad meras stabdo investicijas į Kauną ir mažina kauniečių galimybes už šildymą mokėti mažiau.

Didžiausia Kauno taryboje Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų frakcija nori įsitikinti, ar ji dar turi paramą, mat A. Kupčinsko pozicija itin nepatenkinti liberalcentristai ir„tvarkiečiai“.

Kitų partijų atstovai jau atvirai šaiposi, kad užuot kaltinę oponentus konservatoriai pirmiausia turėtų tarpusavyje suderinti vieningą poziciją, mat jų nuomonės dėl KTE pardavimo taip pat skiriasi.

Savivaldybėje kalbama, kad esama konservatorių, liberalcentristų, jaunalietuvių, „tvarkiečių“ ir socialdemokratų koalicija gali visai subyrėti, o vėliau ją bus bandoma lipdyti tuščioje vietoje.

Konservatoriai suskubo ieškoti sąjungininkų. Tarp jų atsidūrė penki verslininko Visvaldo Matijošaičio įkurto visuomeninio judėjimo„Vieningas Kaunas“ nariai.

V. Matijošaitis neneigė, kad „Vieningas Kaunas“ gali tapti valdančiosios koalicijos nariu, tačiau tik tuo atveju, jeigu matys galimybių mieste imtis rimtų pokyčių.

Pasak jo, net dirbdami opozicijoje frakcijos „Vieningas Kaunas“ nariai visada paremia kauniečiams naudingus sprendimus.

Verslininkas kritiškai įvertino esamos valdančiosios koalicijos veiklą, kuri esą dirba ne miestui, bet miestą valdantiems pilkiesiems kardinolams.

„Koalicija yra pernelyg marga, todėl ilgai ji negali išsilaikyti“, - prognozavo V. Matijošaitis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.