Apie politikus – blogai arba nieko

Senas arklys vagos ne tik negadina, bet kartais – jei jam duotas dar vienas šansas – iš dėkingumo ją purena dvigubai stipriau. Tai įrodinėja senbuvio rekordininko Z. Vaigausko vadovaujama Vyriausioji rinkimų komisija (VRK).

Daugiau nuotraukų (1)

Vytautas Bruveris

Aug 31, 2012, 12:54 PM, atnaujinta Mar 17, 2018, 1:04 AM

Nors rinkimų vajus dar net dorai neprasidėjo, VRK taip uoliai ėmė medžioti žiniasklaidą, kad net dulkės rūksta!

Redakcijoms siuntinėjami rūstūs raštai iš specialios VRK medžiotojų grupės ir reikalaujama pasiaiškinti, kodėl skelbiami straipsniai, kuriuose rašoma apie įvairių politikų užsienio keliones, vestuves, kitokius asmeninio gyvenimo įvykius.

Nesvarbu, kad tiek politikai tik žada dalyvauti rinkimuose, visos oficialios procedūros dar nebaigtos, o kandidatų sąrašai dar galutinai nepaskelbti.

Bet VRK medžiotojams atrodo, jog tai – visų įstatymų, draudžiančių paslėptą reklamą, pažeidimas.

Tiesa, komisija taip medžioja ne savo iniciatyva, o reaguodama į tų „reklamuotų” veikėjų politinių konkurentų skundus. Pastaruosius galima suprasti ir net pasveikinti – už tai, jog uoliai dirba ir stengiasi įrodyti, kad yra labai svarbūs.

Tačiau tokiems įtartinų informacijų ieškotojams norėtųsi palinkėti nuoseklumo. Jei jau šitaip, reikėjo ir konservatorių lyderį premjerą A. Kubilių ir visą jo keliones ant dviračio aprašiusią žiniasklaidą kirsti už paslėptą reklamą.

Tiksliau, būtina tvatyti visus be išimties, kas tik pacituoja to paties A. Kubiliaus ar kokių nors ministrų žodžius apie nuverstus kalnus dėl Lietuvos gerovės, jei prie tų citatų nėra prierašo: „Politinė reklama apmokėta iš kandidato sąskaitos.”

Žinoma, yra išeitis: visiems politikams prieš rinkimus tylėti, o žiniasklaidai juos apskritai ignoruoti. Juk skaidrumas – aukščiau visko!

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.