D. Grybauskaitė: „LTOK prezidentui stažas yra labai svarbu“

Penktadienį Seime atsakydama į žurnalistų klausimus apie ilgamečio Lietuvos tautinio olimpinio komiteto (LTOK) prezidento rinkimus šalies prezidentė Dalia Grybauskaitė pabrėžė, jog šias pareigas eisiančio asmens patirtis, stažas yra labai svarbu. Tuo pačiu prezidentė pritarė ir rotacijos principui. Jau 24 metus LTOK vadovauja Artūras Poviliūnas.

A. Poviliūnas LTOK vadovauja daugiau kaip 20 metų.<br>J. Stacevičius.
A. Poviliūnas LTOK vadovauja daugiau kaip 20 metų.<br>J. Stacevičius.
Daugiau nuotraukų (1)

Artūras Jančys

2012-09-07 16:28, atnaujinta 2018-03-16 21:44

Po susitikimo su Seimo valdyba prezidentė D. Grybauskaitė palietė ir spalio 12 d. vyksiančių LTOK prezidento rinkimų reikalus. Rinkumuose gali dalyvauti ir dabartinis jos vadovas, dirbantis šiame poste nuo komiteto atkūrimo 1988 m.

Tuo pačiu šalies vadovė pabrėžė, kad palaiko ir rotaciją, kaip veiksmingą priemonę prieš korupciją. „Pasakyčiau taip: rotacija yra sveikintina, naujų jėgų atėjimas į visas struktūras taip pat. Bet ir stažas – dešimt, penkiolika, dvidešimt metų – yra tikrai labai reikšmingas“, - teigė prezidentė, paklausta apie galimybes A. Poviliūnui eiti LTOK prezidento pareigas.

D. Grybauskaitė priminė, jog rotacija jau įdiegta teisėsaugos institucijose. Šį rudenį siūlysiu įstatymo pataisą dėl valstybės ir savivaldybių įmonių vadovų rotacijos įvedimo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.