Druskininkų konservatorius teigia, kad socialdemokratai įsakė nukabinti jo reklamą

Parą laiko Druskininkų mieste, Veisiejų gatvėje, esančiame išorinės reklamos skyde kabėjusi konservatorių kandidato į Seimą Lazdijų – Druskininkų rinkimų apygardoje Vaido Šalaševičiaus reklama iš miesto dingo kurortą valdančių socialdemokratų nurodymu.

Lazdijuose kabanti politinė reklama vietos valdžiai nekliūva.<br>V. Danauskienė
Lazdijuose kabanti politinė reklama vietos valdžiai nekliūva.<br>V. Danauskienė
Daugiau nuotraukų (1)

Vilma Danauskienė

Sep 9, 2012, 12:01 PM, atnaujinta Mar 16, 2018, 9:16 PM

Tą pačią dieną kitame Dzūkijos mieste – Lazdijuose, tos pačios reklamos bendrovės pakabintas identiškas reklaminis stendas su to paties politiko atvaizdu kabo iki šiol ir vietos valdžiai neužkliuvo.

V. Šalaševičiaus užsakymu, Vyriausiojoje rinkimų komisijoje (VRK) išorinės politinės reklamos įkainius deklaravusi bendrovė „LT ADVERT“ pagal politinės reklamos sutartį įsipareigojo pastatyti du išorinės reklamos stendus su kandidato V.Šalaševičiaus politine reklama – po vieną Lazdijų ir Druskininkų miestuose.

Reklaminis 5x10 m skydas, kuriame buvo atvaizduota 35 metų teisininko V. Šalaševičiaus nuotrauka ir rinkiminis šūkis „Tvirtai ir teisingai!“, Druskininkuose buvo iškabintas rugsėjo 3 dieną.

„Antradienį, rugsėjo 4 dieną, kai lankiau rinkėjus Druskininkų mieste, šis stendas su mano politine reklama buvo, tačiau pavakare jau buvo nuimtas“, - teigė konservatorius.

Parą laiko nei reklamos stendą eksploatuojanti bendrovė „LT ADVERT“, su kuria kandidatas sudarė politinės reklamos sutartį, nei Druskininkų savivaldybės administracija apie dingusį reklamos skydą „nieko nežinojo“.

Socialiniuose tinkluose tarp druskininkiečių pasklidus kalboms, esą taip kurorto valdžioje esantys socialdemokratai šalina politinius konkurentus savo kandidatei į Seimą, Druskininkų savivaldybės mero pavaduotojai Kristinai Miškinienei, o „LT ADVERT“ tylint, V. Šalaševičius šiai bendrovei nusiuntė raštišką pretenziją dėl sutarties sąlygų nevykdymo. Štai tada ir paaiškėjo, kur šuo pakastas.

Reklamuoti tik tai, ką vietos caras leis. Regis, tokios nuostatos laikėsi Druskininkų savivaldybės administracija, atsisakiusi išduoti leidimą reklamos bendrovei „LT ADVERT“ šios eksploatuojamame išorinės reklamos skyde Druskininkuose iškabinti konservatorių kandidato Lazdijų – Druskininkų apygardoje Vaido Šalaševičiaus politinę reklamą.

„Rugsėjo 5 dieną mane informavo, kad reklamos skydą nukabino „LT ADVERT“ darbuotojai, to reikalaujant Druskininkų savivaldybės administracijos darbuotojams, nes Druskininkų savivaldybė, vadovaudamasi savivaldybės išorinės reklamos įrengimo Druskininkų savivaldybės teritorijoje taisyklėmis, neišdavė leidimo išorinei politinei reklamai ant įmonei priklausančio ir pagal visus reikalavimus įrengto reklaminio stendo. Situacija būtų juokinga, jeigu nebūtų graudi. Pasirodo, jog Druskininkų savivaldybės teritorijoje vietos valdžioje esantys socialdemokratai nesibodi interpretuoti Lietuvos Respublikos įstatymus sau politiškai naudinga linkme, grubiai pažeisdami ne tik galiojančius teisės aktus, bet ir politinių oponentų teises bei elementarią politinę kultūrą“, - portalui lrytas.lt sakė kalbintas V. Šalaševičius.

Teisininkas neslėpė, susiradęs minėtas Taisykles ir jas perskaitęs, tačiau esąs įsitikinęs, kad jas Druskininkų savivaldybės vadovai reklamos bendrovei „LT ADVERT“ pritaikė neteisėtai.

„Iš didelio rašto Druskininkų savivaldybės klerkai išėjo iš krašto, sumaišydami, jog išorinei politinei reklamai galioja rinkimų, bet ne komercinės reklamos įstatymuose numatyta tvarka“, - sakė konservatorius.

Ketvirtadienį V. Šalaševičius Vyriausiajai rinkimų komisijai (VRK) įteikė oficialų skundą dėl galimo Rinkimų įstatymo pažeidimo Druskininkų savivaldybėje. Skunde VRK prašoma kaip galima greičiau įpareigoti Druskininkų savivaldybę nedelsiant išduoti leidimą išorinei politinei reklamai skleisti „LT ADVERTUS“, o nustačius administracinio teisės pažeidimo požymius Druskininkų savivaldybės administracijos darbuotojų veiksmuose – pastariesiems taikyti administracinę atsakomybę įstatymų nustatyta tvarka.

„Mano įsitikinimu, Druskininkų savivaldybės administracijos atstovai, neišduodami leidimo pagal visus įstatymų reikalavimus parengtai išorinei politinei reklamai, grubiai pažeidžia mano, kaip kandidato į Lietuvos Respublikos Seimo narius, teisėtus interesus ir lūkesčius, trukdo mano politinei reklaminei kampanijai, tokiais veiksmais kenkia mano reputacijai ir įvaizdžiui Druskininkų bendruomenės akyse. Todėl manau, kad Druskininkų savivaldybės administracijos veiksmai akivazdžiai pažeidžia Lietuvos Respublikos Seimo rinkimų įstatymo 46 str., be to, aukščiau aprašyta situacija yra sunkiai suvokiama vien dėl to, kad viena iš kandidačių Lazdijų-Druskininkų vienmandatėje apygardoje yra Druskininkų savivaldybės vicemerė Kristina Miškinienė, kurios įtakoje yra Druskininkų savivaldybės administracijos darbuotojai. Kita vertus, šis incidentas tik parodo socialdemokratų baimę prieš artėjančius rinkimus, kartu įrodo, jog mane ir mano atstovaujamą TS-LKD politiniai oponentai vertina kaip rimtus ir stiprius politinius varžovus, mat šioje rinkimų apygardoje socialdemokratų kandidatas buvo išrenkamas dvi paskutines Seimo kadencijas. Iš šalies man tai primena milžiną molinėmis kojomis, kuris, visus gąsdindamas savo grėsminga išvaizda, subyra į gabalėlius, užkliuvęs už mažyčio grumstelio po kojomis“, - penktadienį Tėvynės sąjungos išplatintame pranešime teigia V. Šalaševičius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.