Paskutinės šio Seimo sesijos starte - sveikinimų ir palinkėjimų maratonas

Seimo pirmininkė Irena Degutienė pirmadienį pasveikino į paskutiniąją - IX eilinę rudens sesiją susirinkusius 2008–2012 metų kadencijos Seimo narius.

Šios kadencijos Seimas susirinko į paskutinę sesiją.<br>R. Danisevičius
Šios kadencijos Seimas susirinko į paskutinę sesiją.<br>R. Danisevičius
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Sep 10, 2012, 11:26 AM, atnaujinta Mar 16, 2018, 8:56 PM

Seimo pirmininkė pabrėžė, kad ši Seimo sesija bus išskirtinė vien tuo, kad parlamentas dirbs dar pusantro mėnesio - iki naujų Seimo rinkimų ir per juos - iki kol lapkričio viduryje prezidentė į darbą pakvies kitos kadencijos Seimą.

„Manau, kad geriausias palinkėjimas būtų tęsinys to, ką sakiau baigdama paskutiniąją pavasario sesiją: nepamirškite, kad mes esame tiktai žmonės. Kad kartais dirbame labai emocionaliai, kartais – labai santūriai, darome darbus, kurių išties reikia Lietuvos žmonėms. Nepasiduokime iliuzijai, kad gyvenimas baigiasi ar prasideda tik paaiškėjus rinkimų rezultatams“, – sakė I. Degutienė.

Seimo pirmininkė paprašė Seimo narių dirbti susikaupus ir susiklausius nuo pat pirmų dienų.

„Linkiu tokio susitelkimo, koks leido mūsų olimpiečiams Londono olimpinėse žaidynėse pasiekti geriausių rezultatų per visus 22 nepriklausomybės metus. Mokykimės iš mūsų sportininkų, ne tik dėkodami jiems už gerus rezultatus ir parodytą pavyzdį, garbingai dalyvaukime savo rinkiminiuose startuose“, – sakė I. Degutienė.

Seimo pirmininkė išreiškė viltį, kad šiuo metu istoriniuose Seimo rūmuose vykdoma rekonstrukcija netrukdys konstruktyviam darbui.

„Šiuo metu Seimo I, istoriniuose, rūmuose vyksta rekonstrukcijos ir renovacijos darbai, po kurių dar viena parlamento dalis bus atkovota iš gūdaus sovietmečio. Po šių darbų, tikiuosi, galėsime ne tik deramoje ir tvarkingoje aplinkoje pasitikti svečius, kurie į parlamentą atvyks Lietuvai pirmininkaujant Europos Sąjungos Tarybai, bet ir sutaupysime nemažai biudžeto lėšų, kurios iki šiol buvo skiriamos „kiaurų“ patalpų šildymui ar elektros išlaidoms“, – sakė I. Degutienė.

Parlamentarams - prezidentės laiškas

Lietuvos prezidentė Dalia Grybauskaitė laišku pasveikino parlamentarus, susirinkusius į paskutiniąją šio Seimo sesiją. „Šis politinis sezonas trumpas, todėl svarbiausia išlaikyti stabilumą šalyje ir nepridaryti klaidų. Jeigu paskutinius kelis kadencijos mėnesius skirsite pradėtiems darbams pabaigti, Lietuva atsimins jus kaip antikrizinį Seimą, apsaugojusį šalį nuo ekonominės griūties“, - rašoma prezidentės sveikinimo laiške. Pasak šalies vadovės, liko vos keli mėnesiai išpildyti rinkėjams duotus pažadus. Politiniame ringe - tai sudėtingiausias ir didžiausio susitelkimo reikalaujantis etapas. Prezidentė pabrėžė, kad finansinės drausmės įtvirtinimas konstituciniu įstatymu užtikrintų, kad būtent šis principas, o ne politiniai vėjai lems ir kitų metų biudžetą. Labai svarbu, kad kadenciją baigiančio Seimo nariai su šalies pinigais elgtųsi atsakingai ir nepaliktų naujosios valdžios pavojingame pažadų lauke. Šalies vadovės teigimu, nepaisant politinio margumo, šis Seimas per ketverius metus ne kartą parodė sugebėjimą susitarti ir susitelkti, kai Lietuvai ir jos žmonėms reikėjo ryžtingų sprendimų. Kartu su Seimu buvo sukurti nauji įrankiai kovai su korupcija, pradėtos istorinės pertvarkos energetikos sektoriuje, tobulinama teismų ir teisėsaugos institucijų veikla, skaidrinami viešieji pirkimai, atlaikyta sunkmečio banga. Prezidentė Seimo nariams palinkėjo nepaskandinti paskutinės Seimo darbotvarkės populistinių ir trumpalaikių iniciatyvų liūne, o visas jėgas ir išmintį skirti tam, kas svarbiausia Lietuvos žmogui.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.