N. Venckienė iš anksto žinojo kada pasveiks?

Nuo liepos 2-osios, kai Ukmergės ligoninėje jai buvo atlikta pirmoji kojos operacija, šešiais nusikaltimais įtariama buvusi Kauno apygardos teismo teisėja Neringa Venckienė taip ir nepasirodė Panevėžio apygardos prokuratūroje. Tačiau nedarbingumo pažymėjimą iki savaitės pabaigos turinti buvusi teisėja jau praėjusią savaitę tiksliai žinojo, kad su teisinės neliečiamybės įgijimu dings ir jos ligos.

Matyt, N. Venckienė jau praėjusią savaitę žinojo, kad rugsėjo 17 d. bus sveika ir sutiko dalyvauti LNK televizijos laidoje „Diagnozė: Seimas“.<br>J. Stacevičius
Matyt, N. Venckienė jau praėjusią savaitę žinojo, kad rugsėjo 17 d. bus sveika ir sutiko dalyvauti LNK televizijos laidoje „Diagnozė: Seimas“.<br>J. Stacevičius
Daugiau nuotraukų (1)

Asta Kuznecovaitė

2012-09-11 23:22, atnaujinta 2018-03-16 19:59

„Šią savaitę nieko nedarysime, ji turi nedarbingumo pažymėjimą“, - portalui lrytas.lt sakė Panevėžio apygardos prokuratūros prokuroras Aurelijus Navickas.

Nedarbingumo pažymėjimą N. Venckienė turi iki penktadienio. Būtent tą dieną Vyriausiosios rinkimų komisijos (VRK) pirmininkas Zenonas Vaigauskas paskelbs kandidatų į Seimą sąrašą ir šie įgis teisinę neliečiamybę.

Matyt, N. Venckienė jau praėjusią savaitę žinojo, kad rugsėjo 17 d. bus sveika ir sutiko dalyvauti LNK televizijos laidoje „Diagnozė: Seimas“. Ši laida bus filmuojama pirmadienį, rugsėjo 17 dieną, o rodoma po dviejų dienų trečiadienį.

„Kadangi ji, kaip teigiama mums atsiunčiamose pažymose, serga, teks kreiptis į VRK, dėl jos neliečiamybės panaikinimo. Tą ir darysime. Mums sakė, kad ši procedūra ilgai netrunka“, - kalbėjo A. Navickas.

Panevėžio apygardos prokurorai N. Venckienei yra pareiškę įtarimus pagal šešis baudžiamojo kodekso straipsnius, tačiau įtariamosios per beveik pustrečio mėnesio taip ir nepavyko apklausti.

Liepos 2 d. Vilniuje surengusi spaudos konferenciją ir pristačiusi savo partijos kandidatus į Seimą, po pietų N. Venckienė nuvyko į Ukmergės ligoninę, kur jai buvo atlikta mokama kojos operacija. Vėliau ji į ligoninę atsigulė dar kartą ir už savo pinigus antrą kartą operavo tą pačią koją.

Prokurorai N. Venckienę į apklausas bandė prisikviesti aštuonis kartus, tačiau kiekvieną kartą vietoje buvusios teisėjos sulaukdavo tik faksu atsiunčiamo pranešimo esą buvusi teisėja serga ir į apklausą atvykti negali.

N. Venckienei pareikšti įtarimai dėl nepagarbos teismui, teismo sprendimo nevykdymo, trukdymo antstolei atlikti savo pareigas, pasipriešinimo policijos pareigūnams, nežymaus sveikatos sutrikdymo bei piktnaudžiavimo globėjos teisėmis.

Daugelį šių įtarimų buvusi teisėja užsidirbo po gegužės 17-osios, kai po daugiau nei keturių mėnesių delsimo buvo įvykdytas Kėdainių rajono apylinkės teismo sprendimas ir buvusi N. Venckienės globotinė buvo grąžinta jos mamai Laimutei Stankūnaitei.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.