Rumšiškių muziejuje dirbs kaliniai iš Pravieniškių

Trečiadienį Lietuvos liaudies buities muziejaus Rumšiškėse ir Pravieniškių pataisos namų - atvirosios kolonijos vadovai pasirašys bendradarbiavimo sutartį. Ji bus naudinga ir vienai, ir kitai pusei - nuteistieji tvarkys muziejaus aplinką, atliks įvairiausius ūkio darbus, lydės neįgalius asmenis ekskursijų metu, dirbs amatų dirbtuvėse, o muziejus už tai kaliniams organizuos nemokamas ekskursijas ir edukacines programas.

Pravieniškių pataisos namų nuteistieji Rumšiškių muziejuje tvarkys aplinką, atliks ūkio darbus, lydės neįgaliuosius, dirbs amatų dirbtuvėse.<br>L. Brundza
Pravieniškių pataisos namų nuteistieji Rumšiškių muziejuje tvarkys aplinką, atliks ūkio darbus, lydės neįgaliuosius, dirbs amatų dirbtuvėse.<br>L. Brundza
Daugiau nuotraukų (1)

Asta Kuznecovaitė

Sep 11, 2012, 7:46 PM, atnaujinta Mar 16, 2018, 8:05 PM

„Šios bendradarbiavimo sutarties iniciatoriai yra Pravieniškių pataisos namų - atvirosios kolonijos vadovai, Teisingumo ministerija tokias idėjas skatina“, - portalui lrytas.lt sakė Teisingumo ministerijos Informacijos valdymo ir visuomenės informavimo skyriaus patarėjas Audris Kutrevičius.

Pasak jo, padirbėti išleidžiami ir kitose įkalinimo įstaigose dirbantys nuteistieji. Pavyzdžiui, atliekantys bausmes Lukiškių tardymo izoliatoriuje - kalėjime remontavo vaikų darželį, tvarkė kapines.

A. Kutrevičiaus teigimu, teisę dirbti už įkalinimo įstaigos ribų turi tikrai ne visi teisiamieji. Tai leidžiama tik nesunkius nusikaltimus padariusiems asmenims bei tokiems, kurie už grotų atsidūrė dėl savo neatsargumo.

„Dažniausiai dirbti už įkalinimo įstaigos ribų leidžiama nuteistiesiems, kurie buvo nuteisti dėl netyčia sukeltų avarijų, taip pat tie, kuriems iki išėjimo į laisvę likę labai nedaug. Tokie nuteistieji žino, kad netrukus atsidurs laisvėje, todėl nedrįs rizikuoti bėgdami, nes už pabėgimą jų lauktų nauja bausmė. Nuteistieji iki gyvos galvos nėra išleidžiami į tokius darbus. Tikrai nėra taip, kad vienas dirbtų, o dešimt žmonių jį saugotų“, - kalbėjo Teisingumo ministerijos atstovas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.