Kova už krikščionybę – plačiu frontu

Vėliavų, kuriomis į rinkimus besiveržiantys politikai gali mojuoti prieš rinkėjus, šiemet – ne itin daug. Šildymo kainos, buvęs ir būsimas sunkmetis, nauja atominė elektrinė. Dar – „tradicinė šeima ir krikščioniškosios vertybės”, supuvusių Vakarų antpuolis prieš Marijos žemę.

Daugiau nuotraukų (1)

Vytautas Bruveris

Sep 12, 2012, 8:31 AM, atnaujinta Mar 16, 2018, 7:57 PM

Bet šį barą taip užgulę valdantieji konservatoriai, kad pro juos – nė žingsnio. Baigiantis kadencijai iš tolėliau jau nebeatskirsi, kur Bažnyčios hierarchija, o kur – aukščiausia dešiniųjų grietinėlė.

Tos skiriamosios ribos, pavyzdžiui, nebuvo įmanoma įžiūrėti ir Šiluvoje, kur šventąją šeimą nuo visokių žmogaus teisių gynėjų ar kitokių homoseksualų gynė ir arkivyskupas S. Tamkevičius, ir premjeras A.Kubilius, ir Seimo pirmininkė I. Degutienė. Po poros dienų tuos pamokslus oficialioje spaudos konferencijoje pratęsė grupelė žemesnio rango tautos rinktų dešiniųjų.

Tad įsivaizduojate, kaip sunku rasti nišą buvusio konservatorių premjero G. Vagnoriaus vadovaujamai Krikščionių partijai?! Bet, pasirodo, ir ji nepėsčia. Šiomis dienomis taip driokstelėjo, kad iš pasigėrėjimo tiesiog kvapą užėmė.

Krikščionių frakcija oficialiai pranešė, jog buvo priversta reaguoti į pasaulį apskriejusią žinią, kad Izraelio okupuotame Vakarų Krante buvo išniekintas krikščioniškas vienuolynas – ant jo sienos atsirado Jėzaus Kristaus vardą žeminantis užrašas.

Seimo krikščionys, remdamiesi „palestiniečių mokslininku” B. Sabela, spėja, kad tai – žydų ekstremistų, kurie iš šios teritorijos nori išvaikyti ir krikščionis, ir musulmonus, darbas.

„Tokie veiksmai, žeidžiantys Lietuvos ir viso pasaulio krikščionis bei kurstantys religinę nesantaiką, privalo būti sprendžiami, todėl frakcija kreipėsi į Izraelio vyriausybę su reikalavimu kuo skubiau ištirti šį vandališką aktą”, – pareiškė V. Žiemelio vadovaujama Seimo krikščionių frakcija.

Po tokių pareiškimų tik susigūžti turėtų tie, kurie vis paverkšlena, kad rinkimams besirengiančioms Lietuvos partijoms trūksta drąsių užmojų ar originalių idėjų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.